Nieuws

RSS

Bronzen erepenning voor oud-wethouder Corine Dijkstra

Corine Dijkstra is bijna 6 jaar wethouder geweest van de gemeente Gouda. Als dank voor haar verdiensten reikt burgemeester Verhoeve de bronzen erepenning uit tijdens haar afscheid.

Gouda viert voor het eerst Keti Koti

Op 1 juli 2022, de dag dat de Nederlandse slavernij 149 jaar geleden in Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten formeel werd afgeschaft, vierde Gouda voor het eerst Keti Koti. Er werd in de Chocoladefabriek stilgestaan bij het Nederlandse slavernijverleden.

De 23e Stationspiano staat in Gouda

Gouda heeft een Stationspiano in het kader van Gouda750. Het is de 23e Stationspiano van Nederland. De piano werd vandaag onthuld door wethouder Cultuur Thierry van Vugt.

Subsidieperiode Gevelherstel Gouda 750 verlengd

Het college heeft op 27 juni 2022 besloten om op initiatief/verzoek van de raad de huidige subsidieperiode van Gevelherstel Gouda 750 te verlengen tot het einde van het jaar. Of zo lang het vastgestelde subsidiebudget beschikbaar is.

Nieuw college geïnstalleerd

Tijdens de raadsvergadering van 29 juni zijn de nieuwe wethouders door de gemeenteraad geïnstalleerd. Samen met burgemeester Pieter Verhoeve vormen ze het nieuwe college van de gemeente Gouda. 

Doelenbrug dicht vanaf 1 september

Op 1 september start het opknappen van de Doelenbrug. De Doelenbrug is vanaf dat moment dicht voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid met borden. Het opknappen duurt ongeveer 4 maanden.

Mobiele Milieustraat weer in uw wijk

De Mobiele Milieustraat komt volgende week weer naar u toe! Bij de Mobiele Milieustraat kunt u gratis verschillende soorten afval inleveren die niet bij het restafval horen maar op het afvalbrengstation.

Uw persoonsgegevens zijn in goede handen

Van alle inwoners van de gemeente Gouda zijn gegevens opgenomen in de basisregistratie personen (BRP). Hierin is bijvoorbeeld geregistreerd wanneer u geboren bent, waar u woont en of u getrouwd bent. De gemeente beschermt uw gegevens met een privacyverordening.

Gouda heeft een nieuw kindercollege

Vorige week was de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De jury koos Roselina Toekoen tot kinderburgemeester. De andere 5 kandidaten zijn het komende jaar kinderwethouder.

Gouda viert Keti Koti

Gouda viert vrijdag 1 juli Keti Koti. Die dag is het 149 jaar geleden dat de Nederlandse slavernij in Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten formeel werd afgeschaft.

Goudse Sportraad van start

Gouda heeft vanaf nu een Sportraad: een onafhankelijk adviesorgaan dat gevraagd en ongevraagd advies geeft aan het college en de gemeenteraad over grote vraagstukken op het gebied van sport en bewegen.

Noodopvang vluchtelingen hotelboot verlengd

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 21 juni besloten om de huidige noodopvang op een hotelboot aan het Gouwekanaal met een half jaar te verlengen.

1e nieuwe ANWB-bord pronkt in de stad

Op 21 juni werd het 1e ANWB-bord bij het stadhuis feestelijk onthuld door wethouder Thierry van Vugt. De borden zijn een cadeau aan Gouda van de historische vereniging Die Goude. Speciaal voor het jubileumjaar Gouda750.

Vervanging duikers Oranjeplein

De gemeente laat duikers onder het wegdek bij het Oranjeplein vervangen. Dit is nodig om toekomstige wateroverlast te voorkomen. De weg wordt opengebroken en er komen omleidingen voor het verkeer.

14 medailles voor Goudse G-atleten

11 en 12 juni zijn er 7 Goudse sporters met een verstandelijke beperking, ook wel G-atleten, van AV Gouda afgereisd naar de Special Olympics in Twente. Zij kwamen thuis met in totaal 14 medailles. Burgemeester Verhoeve en wethouder Bunnik feliciteerden de G-atleten in het Stadhuis met hun mooie prestaties.

Ruim 300 bezoekers voor BinnenKijken bij Bedrijven

Van 13 tot en met 18 juni openden 100 bedrijven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen hun deuren voor werkzoekenden, zij-instromers, studenten en voor mensen die lang niet hebben kunnen werken.

Vrijwilligerspenning voor Severt van der Stad

Zaterdag 18 juni ontving de heer Severt van der Stad de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. De erepenning werd uitgereikt tijdens de Nationale Archeologiedag.

Eerste studenten Campus Gouda behalen certificaat hbo modules

Op 17 juni hebben de eerste 20 studenten Zorg & Technologie van Campus Gouda hun certificaat van de module Communiceren in de Zorg ontvangen tijdens een uitreiking in het Weeshuis in Gouda.

Speel HackShield en herken cybercrime!

Zoë, Daniel en Laura zijn de 3 beste Junior Cyber Agents van Gouda. Ze zijn gehuldigd door burgemeester Verhoeve en ze kregen een rondleiding door het politiebureau.

Thierry van Vugt reikt eerste erkende diploma's speciaal voortgezet praktijkonderwijs uit

10 leerlingen van De Startbaan kregen in de raadzaal een officieel erkend diploma voor het speciaal voortgezet praktijkonderwijs. Tot 2022 was dit nog niet mogelijk.

Het college van BenW presenteert jaarrekening 2021

Het college van BenW presenteert vandaag de jaarrekening van 2021. Het college heeft het afgelopen jaar opnieuw geïnvesteerd in de stad en de samenleving, voor een aantrekkelijk en leefbaar Gouda.

Dashboard Duurzaam Gouda 2022 gepubliceerd

Het Dashboard Duurzaam Gouda laat zien hoe het gaat met de verduurzaming in Gouda. We publiceren ieder jaar nieuwe cijfers voor de thema’s energietransitie, circulaire economie, klimaatadaptatie en duurzame mobiliteit.

Wet open overheid ingegaan

Op 1 mei 2022 is de Wet open overheid (Woo) ingegaan. De Wet openbaarheid van bestuur (Wob) is ingetrokken. Het ingaan van de Woo betekent een nieuwe fase voor de transparantie van de overheid.

Ruimte voor zonnepanelen op uw dak

Er is in Gouda nog veel ruimte voor zonnepanelen. Daarom moedigt de gemeente Gouda aan om te kijken of er op uw huis ook zonnepanelen passen.

Testweekend GOUDasfalt

Op vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni organiseren GOUDasfalt, MASS Events en gemeente Gouda in overleg met omwonenden van GOUDasfalt een testweekend op GOUDasfalt. In het weekend worden verschillende muziekgenres getest.

BinnenKijken bij Bedrijven 2022

Van 13 tot 18 juni is het evenement BinnenKijken bij Bedrijven 2022. U kunt dan bij veel bedrijven in de omgeving binnen kijken.

Sjaak de Keijzer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Sjaak de Keijzer heeft op donderdag 2 juni een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn maatschappelijke inzet.

Nationaal Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen definitief naar Gouda

De gemeenteraad van Gouda heeft woensdagavond 1 juni de financiële middelen vrijgemaakt voor de aankoop van het Arti Legi gebouw aan de Markt in Gouda.

Oosthaven Gouda decor voor filmopnames ‘Een schitterend gebrek’

Tussen 6 en 10 juni zijn er filmopnames aan de Oosthaven in Gouda. Tijdens de opnames kunnen bewoners en weggebruikers overlast ervaren.

Sportpenning voor Goudse jiu-jitsuka's 

De Jiu Jitsuka's Ruby Vogelzang, Ruben Raghunath en Max Schulenklopper ontvingen dinsdag een Goudse sportpenning. Ze hebben topprestaties behaald op het EK in Heraklion en het WK in Abu Dhabi.

Gouda van start met online verlengen rijbewijs

In Gouda is het vanaf nu mogelijk om het rijbewijs online te verlengen via de website van de RDW. Online aanvragen is mogelijk bij het verlengen van het rijbewijs of bij het behalen van een nieuwe categorie.

Maandelijkse test sirenes en NL-Alert testbericht

Deze maand worden de sirenes niet getest omdat Tweede Pinksterdag op de 1e maandag van de maand valt. Het NL-Alert testbericht wordt verstuurd op 13 juni.

Wie verdient een lintje? Voordragen kan tot 1 juli

Elk jaar worden er lintjes uitgereikt aan mensen die zich hebben ingezet voor de maatschappij. U kunt tot 1 juli iemand voordragen voor de Lintjesregen van 2023.

Gemeente bedankt vrijwilligers met vrijwilligersfeest

Gouda bestaat 750 jaar. Vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor dit bijzondere jaar. Om hen te bedanken is er op vrijdag 14 oktober een vrijwilligersfeest in de Theaterbakkerheij. Het feest heeft als thema: Gouda750.

Jonger dan 27 jaar en weer aan de slag?

Ben je tussen de 18 en 27 jaar en wil je aan jouw toekomst werken? Dan is dit je kans! In de gemeente Gouda is er een jongerencoach, die samen met jou op zoek gaat naar een passende baan en/of opleiding.

Mobiele Milieustraat komt volgende week naar u toe

De Mobiele Milieustraat komt volgende week weer naar u toe! Bij de Mobiele Milieustraat kunt u gratis verschillende soorten afval inleveren die niet bij het restafval horen, maar op het afvalbrengstation.

College van Gouda bereid om noodopvang vluchtelingen te verlengen

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 24 mei 2022 het voornemen uitgesproken om de huidige noodopvang op een hotelboot aan het Gouwekanaal met minimaal een half jaar te verlengen.

De wilde kievitsbloem in Gouda

De laatste tijd wordt er veel gepraat over de wilde kievitsbloem. Stadsecoloog André van Kleinwee vertelt hoe het met deze bloemen gaat in Gouda.

Ja-ja-sticker in Gouda

Gouda stapt vanaf 6 juni over op de ja-ja-sticker. Zonder deze sticker op de brievenbus ontvangt u straks geen reclamefolders meer.

Energiecoaches gezocht

De gemeente Gouda wil graag de energietransitie aan iedereen uitleggen en voor iedereen bereikbaar maken. Daarom is de gemeente op zoek naar meer energiecoaches.

Bronzen erepenning voor de heer Van Erk en zilver voor de heer Voogt

Zowel de heer Voogt als de heer Van Erk nemen afscheid als bestuurslid van Gouda Onderneemt. Ze ontvangen de zilveren en bronzen erepenningen.

Horecaondernemers mogen schermen plaatsen voor finale Conference League

Goudse horecazaken mogen op woensdag 25 mei 2022 televisieschermen op het terras plaatsen zodat gasten de voetbalwedstrijd kunnen bekijken.

Vrijwilligerspenning voor de heer Verburg

Vandaag heeft de heer Verburg de vrijwilligerspenning ontvangen. Hij heeft de erepenning ontvangen als waardering voor zijn jarenlange inzet bij het zwembad behorende bij de flats langs de Bleulandweg en de Dreef.

Gemeente Gouda laat grof huishoudelijk afval gratis ophalen

Grof huishoudelijk afval kunt u vanaf maandag 30 mei gratis op laten halen door Cyclus. Daarmee hopen we in samenwerking met Cyclus een extra service te bieden aan inwoners en het aantal dumpingen tegen te gaan.

Koninklijke Erepenning voor 100-jarig bestaan Goudse Reddingsbrigade

Vandaag reikte burgemeester Pieter Verhoeve de Koninklijke Erepenning uit aan de Goudse Reddingsbrigade vanwege hun 100-jarig jubileum.

3e ronde subsidieregeling Covid-19 schade Culturele Sector Gouda

De 3e Tijdelijke Subsidieregeling Covid-19 voor coronasteun in de culturele sector Gouda is toegekend. In deze ronde gaat de subsidie zowel naar aanvragen in het kader van de Covid-19 schade als naar innovatieve Goudse projecten.

Nieuw netwerk StartUp Gouda vult aan, voegt toe en helpt

StartUp Gouda is een netwerk voor startende ondernemers in de Goudse regio. Het heeft als doel om samen te bouwen aan nieuwe ideeën en om partnerschappen te sluiten.

Werkzaamheden aan de Steve Bikobrug van start

De werkzaamheden aan de Steve Bikobrug starten op 23 mei. Net als bij de Goverwellebrug worden de elektrische installaties van de brug vernieuwd. Na de werkzaamheden wordt de Steve Bikobrug via de nieuwe bediencentrale in het Huis van de Stad bediend.

Welke buurt organiseert de volgende regentonactie?

In Gouda is de onafhankelijke ´Regentongroep Water- en Grassenbuurt Gouda´ opgericht. De gemeente is op zoek naar inwoners die het ook leuk vinden om een regentonochtend of –middag voor hun buurt te organiseren.

Werkcafé: elke dinsdag inloop voor werk- en scholingsvragen

Iedere dinsdagochtend tussen 9.00 en 12.00 kunt u langskomen bij het Werkcafé in het Huis van de Stad. Hier kunt u terecht met vragen over werk, vacatures, scholing, begeleiding en leerwerktrajecten.

Gouda start met ja-ja-sticker

Gouda stapt vanaf 6 juni over op de ja-ja-sticker. Wilt u nog reclamefolders ontvangen? Dan moet u een ja-ja-sticker op de brievenbus plakken.

Herdenken op 4 mei in Gouda

Op woensdag 4 mei herdenken wij tijdens Nationale Dodenherdenking de Nederlandse slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen of vermoord.

Terugblik Koningsdag 2022: groot feest in Gouda

Na 2 jaar zonder feest waren Koningsnacht en Koningsdag in Gouda weer een feestje zoals vanouds. Een terugblik.

Lintjesregen in Gouda

15 Gouwenaars en 1 inwoner uit Reeuwijk hebben een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve ontvangen.

Kent u de Goudse oorlogsgravenconsul?

Het is volgende week 4 mei Dodenherdenking en dat betekent een periode van actie voor de Goudse oorlogsgravenconsul. Een oorlogsgravenconsul is de vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente.

Bezoek het mobiel energieloket op 20 of 21 mei

Wilt u meer informatie over het verduurzamen van uw woning? Kom dan langs bij het nieuwe mobiele energieloket van gemeente Gouda.

Groene Bon nog tot en met 7 mei voor huurders beschikbaar

De gemeente Gouda biedt de Groene Bon aan. Dit is een waardebon waarmee u voor € 75,- energiebesparende producten kunt kopen. Inwoners die een huis huren en nog niet eerder de bon hebben aangevraagd kunnen dit nog doen tot 30 april.

Bediencentrale bruggen in Huis van de Stad geopend

In het Huis van de Stad is een bediencentrale gemaakt voor het op afstand bedienen van beweegbare bruggen in Gouda. De Goverwellebrug is de 1e brug die vanaf zaterdag 23 april vanuit het Huis van de Stad wordt bediend.

Feestelijke opening groenere 'Achter de Waag'

Wethouder Michel Klijmij - van der Laan heeft de vergroening van 'Achter de Waag' feestelijk geopend.

Werkcafé: iedere dinsdag inloop voor werk- en scholingsvragen

Vanaf 26 april 2022 is er het Werkcafé in het Huis van de Stad in Gouda. 1 plek voor heel Midden-Holland waar u naartoe kunt met al uw vragen over werk, vacatures, scholing, begeleiding en leerwerktrajecten.

Weer volop feest met Koningsdag!

Op woensdag 27 april vieren we de verjaardag van de koning. Na 2 jaar zonder feest, laten we Koningsdag in Gouda niet onopgemerkt voorbij gaan.

Subsidie samen naar duurzame warmte

De gemeente stelt een subsidie beschikbaar voor inwoners om ideeën te bedenken om hun buurt aardgasvrij en CO2-neutraal te maken.

Uw mening over het gemeentemagazine

Eind 2021 verscheen er voor de 1e keer een gemeentemagazine. Dit was de opvolger van de gemeentegids. Wij zijn benieuwd wat u van het magazine vond.

Jonger dan 27 jaar en wil je weer aan de slag?

Ben je tussen de 18 en 27 jaar en wil je aan jouw toekomst werken? Dan is dit je kans! In de gemeente Gouda is er een jongerencoach, die samen met jou op zoek gaat naar een passende baan en/of opleiding.

Terugblik Super Cool Kidsfeest

Na 2 jaar was het weer mogelijk: het Super Cool Kidsfeest, het gratis feest van het kindercollege. Vele kinderen vermaakten zich op de Markt met verschillende activiteiten.

Bronzen erepenning Marc de Beyer, oud-directeur Museum Gouda

Op woensdag 13 april heeft wethouder Thierry van Vugt de bronzen erepenning uitgereikt aan de heer Marc de Beyer. Hij krijgt de erepenning als blijk van waardering voor zijn inzet bij Museum Gouda.

Koning opent tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’ als start van viering 750 jaar stadsrechten in Gouda

Vandaag opende Zijne Majesteit de Koning de tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’. De tentoonstelling in de Sint-Janskerk werd geopend tijdens de bijeenkomst ‘Verdraagzaamheid in Veelkleurigheid’.

Inschrijving BinnenKijken bij Bedrijven geopend

Alle bedrijven in de arbeidsmarktregio Midden-Holland kunnen 13 tot en met 18 juni hun deuren openen en mogelijke nieuwe werknemers, stagiaires of werkervaringszoekers ontmoeten. De inschrijving voor bedrijven is nu geopend.

Hoe gaat het met de Oekraïense vluchtelingen in Gouda?

De noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen in de Blokkerlocatie is inmiddels bijna helemaal klaar. Op dit moment zitten er ongeveer 160 bewoners in het pand, krijgen de kinderen scholing via de Brede School en zijn er spreekuren op het gebied van werk, inkomen en zorg.

Korting op leuke uitjes met de Rotterdampas

Op 1 maart is het nieuwe pasjaar van de Rotterdampas weer ingegaan. De Rotterdampas is een pas waarmee u gratis of met korting leuke uitjes kunt doen.

Vrijwilligerspenningen voor Matthijs Wijker, Nel Heijboer-van den Beemt en Wim Witteman

Op 8 april ontvingen Matthijs Wijker, Nel Heijboer-van der Beemt en Wim Witteman de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Corine Dijkstra. Zij kregen de erepenning als waardering voor hun jarenlange inzet bij Ronssehof.

Jongeren praten mee over toekomst van het Stadhuis

Vandaag gingen jongeren uit Gouda aan de slag met de toekomst van het Stadhuis. Alle middelbare scholen, het MBO Rijnland en het Hoornbeeck college kregen een uitnodiging om 2 leerlingen van hun school af te vaardigen om samen na te denken over de toekomst van het Stadhuis. Hoe ziet die eruit?

Meld uw (klein)kind aan voor een geboorteboom

Kersverse (groot)ouders kunnen een geboorteboom voor hun (klein)kind laten planten. De gemeente Gouda biedt elk jaar 9 geboortebomen aan. De inschrijvingen voor komend jaar zijn geopend.

Kindercollege nodigt Goudse kinderen uit voor gratis Super Cool Kidsfeest

Elk jaar nodigt het kindercollege alle kinderen van Gouda uit op de Markt voor het gratis Super Cool Kidsfeest. Het feest is op woensdagmiddag 13 april van 14.00 tot 17.00 uur.

Natuuractiviteiten op het Goudse Heempad voor jong en oud

Het is voorjaar en de natuur loopt uit. Onder begeleiding van ervaren gidsen kunt u vanuit het Infocentrum aan het Heempad op zondag 10 april op ontdekkingstocht in de natuur.

Gouda wil vergroenen met NK Tegelwippen

Zoveel mogelijk tegels eruit, zoveel mogelijk groen erin. Dat is in het kort het doel van het NK Tegelwippen. Aan de 3e editie van de vergroeningswedstrijd, die tot 31 oktober duurt, doen 115 gemeenten mee. Ook Gouda doet mee.

Denk mee over het verkeer in de binnenstad

We horen graag wat u vindt van het verkeer in de binnenstad. Ook zijn we benieuwd naar uw ideeën voor een autoluwe en aantrekkelijke binnenstad. De resultaten gebruiken we voor het uitwerken van het Wijkmobiliteitsplan Binnenstad.

Lange wachttijd voor aanvraag nieuw paspoort of rijbewijs

De gemeente Gouda heeft net als andere gemeenten te maken met lange wachttijden voor het aanvragen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen. Daarom willen wij u vragen om alleen een afspraak te maken als het echt nodig is.

Verkenner Sjoerdsma presenteert advies coalitievorming Gouda

Verkenner Sjoerd Sjoerdsma heeft in opdracht van de Goudse gemeenteraad de afgelopen periode het informatieproces in Gouda begeleid. Hij heeft onderzocht welke partijen een nieuwe coalitie met elkaar kunnen vormen. De gesprekken zijn afgerond.

Energietoeslag aanvragen vanaf vandaag mogelijk

Huishoudens met een laag inkomen (op of net boven het sociaal minimum) krijgen eenmalig € 800,- om hen te helpen de energierekening te betalen. U kunt deze toeslag vanaf vandaag aanvragen.

Ineke Verkaaik-Hogervorst ereburger van Gouda

Bij haar afscheid als voorzitter van het Historisch Platform is mevrouw Ineke Verkaaik-Hogervorst benoemd tot ereburger van de stad Gouda. Zij ontvangt deze gemeentelijke onderscheiding voor haar uitzonderlijke inzet voor de stad Gouda.

Mobiele Milieustraat weer in uw wijk

De Mobiele Milieustraat komt volgende week weer naar u toe! Bij de Mobiele Milieustraat kunt u gratis verschillende soorten afval inleveren die niet bij het restafval horen, maar op het afvalbrengstation.

Raadsleden Koninklijk onderscheiden

Bij het afscheid van de gemeenteraad zijn de heren Ed de Lange, Mohammed Mohandis en Huibert van Rossum benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kregen de onderscheiding voor hun langdurige inzet als volksvertegenwoordiger.

Gouda stopt voortijdig proef Haastrechtse brug

De gemeente Gouda stopt voortijdig de proef bij de Haastrechtsebrug. De afgelopen dagen is er teveel filevorming ontstaan. De beide rijstroken worden voor de avondspits van woensdag 23 maart weer opengesteld.

Gouda biedt ruimte aan extra vluchtelingen op hotelboot

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 22 maart 2022 besloten om ruimte te bieden aan extra vluchtelingen op de hotelboot aan het Gouwekanaal. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft een dringend beroep op Gouda gedaan om meer vluchtelingen op te vangen.

Gezocht: sportkleding voor bewoners hotelboot

Sinds december woont er tijdelijk een groep vluchtelingen op de hotelboot in Gouda. Het blijkt dat bewoners nauwelijks sportkleding hebben. Heeft u sportkleding over? Dan kunt u de sportkleding afgeven bij De Walvis.

Bent u erbij op 12 april?

Op 12 april opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de unieke tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’ tijdens de bijeenkomst ‘Verdraagzaamheid in Veelkleurigheid’ in de Sint-Janskerk. Wilt u hierbij zijn? Doe dan mee aan de loting!

Oekraïense vluchtelingen in Gouda

Vanaf vorige week woensdag vangt de gemeente Oekraïense vluchtelingen op in de Blokker-locatie. Veel vrijwilligers hebben hierbij geholpen. Burgemeester Pieter Verhoeve bedankt alle betrokken bedrijven en vrijwilligers voor het zo snel klaren van deze klus.

De officiële verkiezingsuitslag is bekend

Welke partij heeft zetels gewonnen of verloren? Op wie hebben Gouwenaars in hun eigen wijk gestemd en welke vrouw kreeg de meeste voorkeurstemmen? In het proces-verbaal is dit tot op detailniveau na te lezen.

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen bekend

Op 16 maart 2022 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. D66 is in Gouda de grootste partij, gevolgd door GroenLinks en ChristenUnie. Het opkomstpercentage was 51,81%.

College van BenW aan de slag met uitkeren energietoeslag

Het college van burgemeester en wethouders gaat voortvarend aan de slag met het uitkeren van de door het Rijk toegekende energietoeslag aan Goudse inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen bekend

Op 16 maart 2022 vond de gemeenteraadsverkiezing plaats. In dit nieuwsbericht vindt u de voorlopige uitslag van Gouda per partij.

Geld besparen met de Groene Bon

De gemeente Gouda biedt voor de 3e keer de Groene Bon aan. Dit is een waardebon waarmee u voor maximaal € 75,- energiebesparende producten kunt kopen bij de bedrijven die hieraan meedoen.

Samen maken we Goverwelle groener

Het tuinseizoen staat weer voor de deur. De temperatuur loopt op en de zon straalt. De lente komt eraan. Heeft u ook zin om in uw tuin te werken en deze iets groener te maken? Samen gaan we Goverwelle vergroenen.

Proefindeling verkeer Haastrechtsebrug

Voor fietsers is de verkeerssituatie rond de Haastrechtsebrug niet ideaal. De fietspaden zijn smal en het is soms lastig om over te steken bij de verkeerslichten. In 2023 wordt de Haastrechtsebrug opgeknapt. Hierbij verandert mogelijk de indeling van het brugdek.

Vrijwilligerspenning voor Elly Nieuwkoop - Spijker

Mevrouw Elly Nieuwkoop - Spijker heeft de vrijwilligerspenning van Gouda mogen ontvangen voor haar jarenlange inzet bij Het Speelcafé (voorheen Speel-o-theek).

Blokker-locatie in Gouda klaar voor Oekraïense vluchtelingen

Met man en macht is gewerkt om de Blokker-locatie in Gouda klaar te krijgen voor de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen. Er is nu 1 etage klaar voor de opvang van zo’n 45 vluchtelingen. Vanaf woensdagmiddag 16 maart kan de 1e groep worden ontvangen.

MboRijnland en gemeente Gouda klaar voor samenwerking tijdens Gouda750

MboRijnland en de gemeente Gouda ondertekenden maandag 14 maart een convenant voor samenwerking tijdens Gouda750 jaar. Studenten en docenten dragen op vele manieren bij om Gouda in het zonnetje te zetten en de stad positief naar buiten uit te dragen.  

Rijnland aan het werk in Goudse binnenstad

Maandag 14 maart start het Hoogheemraadschap met baggerwerkzaamheden in de binnenstad van Gouda. De werkzaamheden vinden plaats in de Spieringstraat en een gedeelte van Achter de Kerk.

Kenniscentrum Bodemdaling en Campus Gouda in Arti Legi gebouw

Wethouders Thierry van Vugt en Michel Klijmij hebben deze week de koopovereenkomst ondertekend voor het Arti Legi gebouw aan de Markt. In het gebouw komt het nationale Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen en Campus Gouda gaat er samen met verschillende hogescholen onderwijsactiviteiten organiseren.

Openbare bijeenkomst voor solidariteit met Oekraïne in Gouda

Zaterdag 12 maart wordt de Europese dag van gemeenten voor solidariteit met Oekraïne gehouden. In Gouda organiseren we van 19.00 tot 20.00 uur een openbare bijeenkomst voor het Stadhuis op de Markt.

Gouda vangt Oekraïense vluchtelingen op in voormalige Blokker-locatie 

Gouda gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen in de voormalige Blokker-locatie aan de Antwerpseweg 2. Het gaat in eerste instantie om een groep van ongeveer 90 mensen.

Beweegstrook Westergouwe geopend

Op 9 maart is in Westergouwe een nieuwe beweegstrook geopend. De beweegstrook bestaat uit 8 publiekelijk toegankelijke sporttoestellen in de GroenBlauwe zone.

Piet Zuijdwijk nieuwe ereburger van Gouda

De heer Piet Zuijdwijk is bij zijn afscheid als voorzitter van de Stichting Gouda bij Kaarslicht benoemd tot ereburger van Gouda. Hij heeft het event doorontwikkeld tot een groot gewaardeerd event.

Komst 2e Knarrenhof in Gouda

Er komt een 2e Knarrenhof in de wijk Westergouwe. De ondertekening voor dit nieuwbouwproject vond vandaag plaats door de wethouders Rogier Tetteroo en Michiel Bunnik en Knarrenhof®.

Een schoon Gouda ligt voor het oprapen!

Op 19 maart is het Landelijke Opschoondag. Op die dag ruimen we zoveel mogelijk zwerfafval op. Zo is de stad op haar 750e verjaardag helemaal spic en span.

Gezocht: kandidaten nieuwe Goudse Sportraad

De nieuw op te richten Goudse Sportraad gaat advies geven aan het college en de gemeenteraad over vraagstukken op het gebied van sport en bewegen. Meld u ook aan!

Verkiezingsmarkt 12 maart

Op zaterdag 12 maart is er een verkiezingsmarkt in de binnenstad. De politieke partijen staan hier voor u klaar om te praten over hun plannen voor Gouda.

Centraal meldpunt dak- en thuislozen naar Huis van de Stad

Het Centraal meldpunt voor dak- en thuislozen is verhuisd van de Boelekade naar het Huis van de Stad.

Hulp aan Oekraïne: hoe kan ik helpen?

Op 24 februari zijn Russische strijdkrachten Oekraïne binnengevallen. De gemeente wordt door verschillende mensen gebeld met de vraag hoe te helpen. Veel Oekraïners hebben (nood)hulp nodig. U kunt op allerlei manieren helpen.

Partijen stellen zich voor in het verkiezingsmagazine

Gouwenaars ontvangen op woensdag 2 maart het verkiezingsmagazine. Hierin stellen alle Goudse politieke partijen zich voor. Ook vindt u in het magazine handige informatie over de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart.

Vragenlijst proef verkeersluwe Nieuwe Veerstal

Deze week is de proef gestart waarbij de Nieuwe Veerstal verkeersluw wordt gemaakt. Wie zijn ervaringen met de proef wil delen, kan vanaf maandag 7 maart 9.00 uur een vragenlijst invullen.

Gemeente start proef met aanbieden verzorgingsproducten

De gemeente gaat gratis verzorgingsproducten aanbieden op een aantal uitgiftepunten in de stad. Het betreft een proef waar de gemeente eenmalig een bedrag voor heeft vrijgemaakt. Afhankelijk van de resultaten, zal in de loop van het jaar worden besloten of deze werkwijze wordt voortgezet.

Oekraïense vluchtelingen welkom in Gouda

Oekraïne wordt sinds afgelopen week aangevallen door Rusland. Op dit moment vindt een gewelddadige invasie van door Russische troepen plaats. De Oekraïense bevolking verzet zich, maar lijdt ook vooral onder een nutteloze en rampzalige oorlog. Een aanzienlijk deel van de bevolking zoekt een veilig heenkomen, op de vlucht voor het oorlogsgeweld.

Papierwinkel en bibliotheek helpen bij de belastingaangifte

Binnenkort is het weer tijd voor de belastingaangifte. De Papierwinkel en Bibliotheek Gouda helpen Goudse inwoners hiermee. Maak een afspraak bij Sociaal Team Gouda.

Met 'gedeelde zorg' de toekomst tegemoet

Onder de noemer Gedeelde Zorg slaan de zorgaanbieders en gemeenten uit Midden-Holland de handen ineen. Het moet dé oplossing bieden voor de stijgende vraag naar zorg en de uitdaging om kwaliteit te behouden, ondanks de beperkte middelen.

Drempels wegnemen met Lokale Inclusie Agenda

Woensdag 23 februari is de Lokale Inclusie Agenda aangenomen door de Goudse gemeenteraad. Dit plan is de doorstart van hoe Gouda de stad voor iedereen bereikbaarder of opener wil maken.

Koning opent tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’ als start van de viering van 750 jaar stadsrechten

Zijne Majesteit de Koning opent op dinsdagmiddag 12 april de tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’. De tentoonstelling in de Sint-Janskerk wordt geopend tijdens de bijeenkomst ‘Verdraagzaamheid in Veelkleurigheid’.

Papierwinkel Huis van de Stad elke donderdagavond open

Heeft u vragen over geld, regelingen of schulden? Wilt u hulp bij het ordenen van uw administratie? Heeft u een brief die u niet begrijpt? Kom dan gerust langs of maak een afspraak met een vrijwilliger van de Papierwinkel in het Huis van de Stad.

Leuke dingen doen met de Rotterdampas

Op 1 maart gaat het nieuwe pasjaar van de Rotterdampas weer in. De Rotterdampas is een pas waarmee u gratis of met korting leuke uitjes kunt doen. Maar ook korting krijgt op workshops of etentjes in Gouda én de regio.

Proef verkeersluw maken Nieuwe Veerstal start komende maandag

Op maandag 28 februari start de proef 'Verkeersluw maken Nieuwe Veerstal'. Dit betekent dat alleen bestemmingsverkeer is toegestaan op de Nieuwe Veerstal.

Huur en Buur helpt kwetsbare jongeren op eigen benen staan

Op 21 februari is officieel het startsein gegeven voor Huur en Buur. Dit regionale initiatief koppelt kwetsbare jongeren die op zichzelf willen wonen aan verhuurders die een kamer of studio beschikbaar stellen. Zo helpt Huur en Buur bij de stap naar zelfstandig wonen.

Deelakkoord Campus Gouda getekend

Het deelakkoord Campus Gouda is getekend. Campus Gouda biedt hbo onderwijs voor werkenden en studenten, dat gericht is op de technologie van nu en van de toekomst, om zo het arbeidstekort aan te pakken.

Flitsbezorgers niet zomaar welkom in Gouda

De gemeenteraad van Gouda heeft besloten dat er nadere maatregelen worden getroffen om de komst van flitsbezorgers aan banden te leggen.

Tijdelijke noodopvang vluchtelingen hotelboot verlengd tot 1 juli

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 15 februari 2022 besloten de tijdelijke noodopvang van vluchtelingen op een hotelboot aan het Gouwekanaal langs de Ruige Wetering, ter hoogte van de Nachtegaalstraat, te verlengen tot uiterlijk 1 juli 2022 voor 100 vluchtelingen.

Verkiezingsblog 1: op weg naar de verkiezingen

Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Bij de gemeente Gouda zijn de voorbereidingen al in volle gang. In deze blog geven wij u een kijkje achter de schermen.

Bronzen erepenning voor Nico Boerboom

Burgemeester Pieter Verhoeve heeft de bronzen erepenning uitgereikt aan de heer Nico Boerboom. "De heer Boerboom heeft jarenlang een cruciale functie vervuld in het vastleggen en digitaal beschikbaar maken van informatie over het historische en het hedendaagse Gouda."

Vrijwilligerspenning voor de heer Breedijk

Op zaterdag 12 februari, heeft de heer Arie Breedijk de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Corine Dijkstra. Hij heeft de erepenning ontvangen als waardering voor zijn jarenlange inzet bij voetbalvereniging ONA.

Wordt uw kind ook Junior Cyber Agent?

Kinderen zijn steeds vaker online, maar ze zijn zich vaak niet bewust van de gevaren die ze online lopen. Hackshield is een gratis online game voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud dat hen leert om bewust om te gaan met internet.

Proef verkeersluwe Nieuwe Veerstal

De gemeente start volgende maand met het autoluw maken van de Nieuwe Veerstal, door het doorgaand verkeer van deze weg te weren. Het gaat om een proef die duurt van 28 februari tot en met 27 maart 20.00 uur.

Het Experience Lab van Campus Gouda is geopend

Het Experience Lab in zorginstelling De Rietkraag van Zorgpartners Midden-Holland is officieel geopend. Een woonruimte is ingericht als plek waar studenten, zorgmedewerkers, docenten en cliënten leren en ervaren hoe ze zorgtechnologie kunnen toepassen in de zorg.

Boa-blog 5: Lokfietsen en losliggend afval

Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) en toezichthouders doen belangrijk werk voor de stad. Boa’s zorgen ervoor dat alles soepel gaat. Zij zijn vaak als 1e bij een ongeval en hét aanspreekpunt voor de Gouwenaar. Via een serie blogs krijgt u een inkijkje in het bijzondere werk van onze boa’s.

Raad stemt in met nieuwe steunronde culturele sector

De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met het voorstel van het college om ook de komende periode de Goudse culturele sector financieel te ondersteunen. Naast noodsteun wegens omzetverlies wordt 20% van de subsidieregeling beschikbaar gesteld voor innovatie.

Openbare zitting centraal stembureau

Het centraal stembureau beslist op vrijdag 4 februari 2022 om 10.00 uur over het onderzoek van de kandidatenlijsten, de geldigheid van de kandidatenlijsten, handhaving kandidaten en geplaatste aanduiding en het nummeren van de kandidatenlijsten. U kunt digitaal via Zoom bij de zitting aanwezig zijn.

Energielabel C vanaf volgend jaar verplicht voor kantoorgebouwen

Vanaf 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen? Dan mag het gebouw niet meer als kantoor gebruikt worden.

Jonger dan 27 jaar en wilt u weer aan de slag?

Bent u tussen de 18 en 27 jaar en wilt u aan uw toekomst werken? Dan is dit uw kans! In de gemeente Gouda is er een jongerencoach, die samen met u op zoek gaat naar een passende baan en/of opleiding.

Forse daling aantal woninginbraken in 2021

Het aantal woninginbraken is in 2021 met 50% gedaald ten opzichte van 2020. Dat is heel goed nieuws. Burgemeester Verhoeve is verheugd met deze daling en heeft het politieteam Gouda hiervoor extra in het zonnetje gezet.

Start werkzaamheden Achter de Waag

Deze week is de firma Van Drie uit Gouda begonnen met de werkzaamheden Achter de Waag. Het is de volgende stap na het archeologisch onderzoek. Als het werk erop zit, staan er 8 nieuwe bomen.

Economische Agenda 2021-2024 ondertekend

Vandaag hebben het platform van ondernemersverenigingen Gouda Onderneemt en het college van B&W de Economische Agenda van 2021-2024 ondertekend.

Holocaustherdenking in Gouda

Nooit meer. Wereldwijd herdenken we eind januari de slachtoffers van de Holocaust met dát idee: nooit meer. Ook in Gouda staan we zondag 30 januari stil bij de Holocaust om onze bijdrage te leveren aan het voorkomen van discriminatie en genocide.

Losliggende tegels en wat de gemeente doet

Regelmatig krijgt de gemeente vragen over losliggende tegels. Graag leggen we uit wat de oorzaak is en wat we er aan doen. En, wat ú kunt doen.

Commissaris van de Koning in gesprek met Gouda

Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, bracht woensdag digitaal een officieel werkbezoek aan de gemeente Gouda. In Gouda ging Smit aan de hand van verschillende actuele onderwerpen in gesprek met de Raad, het college van B&W en het maatschappelijk middenveld van Gouda.

Wij zoeken nieuwe ouderenvoorlichters!

Staat u open voor de leefwereld van ouderen? Legt u makkelijk contacten en wilt u graag leren? Meldt u zich dan aan als vrijwilliger voor het geven van voorlichting aan Goudse ouderen.

3 nieuwe leden voor Goudse Adviesraad Sociaal Domein

Per 1 januari 2022 heeft de Goudse Adviesraad Sociaal Domein (GASD) 3 nieuwe leden.

Goudse Geluiden Podcast

In de podcast Goudse Geluiden staat burgemeester Verhoeve samen met Goudse gasten stil bij de lokale ontwikkelingen in coronatijd.

Het leven van de kerstboom op de Markt

Vrijdag 7 januari is de kerstboom op de Markt weggehaald. Omdat duurzaamheid een belangrijk thema voor de gemeente Gouda is, hebben we al jarenlang een goede 3e bestemming voor de boom.

Manifestatie Goudse horeca

De Goudse horeca heeft toestemming gekregen voor een manifestatie. Actievoerende horecazaken mogen op zaterdagmiddag 15 januari eenmalig open tussen 14.00 uur en 17.00 uur om hun gevoelens van ongenoegen over de aanhoudende coronabeperkingen vanuit het kabinet te uiten.

Groen licht voor uitbreiding Albert Heijn aan de Markt

De gemeente Gouda heeft een overeenkomst ondertekend met Albert Heijn en buurtvereniging de Naaierstraat. Hierdoor kan een start gemaakt worden met het verbouwen en uitbreiden van de Albert Heijn aan de Markt.

Opknappen Doelenbrug

De Doelenbrug is een belangrijke toegangsroute voor de binnenstad. Het wegdek van de brug is in slechte staat. De gemeente gaat het wegdek daarom repareren.

Gouwenaars deelden hun wens in de Sint Joostkapel

Corona treft ons allemaal op verschillende manieren. Aan het eind van 2021 bood de gemeente Gouda inwoners graag de gelegenheid om hierbij stil te staan én om hoopvol vooruit te kijken naar het nieuw jaar.

Gouda vraagt om perspectief voor ondernemers

In een gezamenlijke open brief richting premier Mark Rutte hebben het Goudse college, de gemeenteraad en de Goudse ondernemers hun zorgen geuit over de toekomst van ondernemers, waaronder winkels en horecazaken.

Online nieuwjaarsreceptie gemeente Gouda

Op vrijdag 14 januari kunt u van 16.00 tot 17.00 uur digitaal deelnemen aan de nieuwjaarsreceptie van gemeente Gouda. Burgemeester, wethouders en directie zijn aanwezig om u een gelukkig nieuwjaar te wensen en kennis te maken. Om 16.15 uur draagt burgemeester Verhoeve zijn nieuwjaarsspeech voor.

Extra energietoeslag voor mensen met een laag inkomen

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden enorm gestegen. Het kabinet verlaagt daarom voor iedereen de energiebelasting. Hiervoor heeft het kabinet € 3,2 miljard vrijgemaakt. Huishoudens met een gemiddeld verbruik betalen daardoor per jaar ruim € 400,- minder aan energiebelasting.

Cyclus haalt uw kerstboom op in januari 2022

Cyclus zamelt in januari 2022 weer kerstbomen in. Kijk op de afvalkalender wanneer Cyclus in uw wijk kerstbomen komt ophalen.

Gedupeerden toeslagenaffaire kunnen vanaf 5 januari schulden doorgeven

Gedupeerde ouders en toeslagpartners van de kinderopvangtoeslagaffaire kunnen vanaf 5 januari 2022 hun openstaande private schulden en achterstallige betalingen doorgeven bij het online loket private schulden van SBN.

Eerste vluchtelingen komen aan op hotelboot in Gouda

Op woensdag 22 december zijn de eerste 17 vluchtelingen onder begeleiding van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) aangekomen op de hotelboot. De boot ligt aan het Gouwekanaal, langs de Ruige Wetering, ter hoogte van de Nachtegaalstraat.

Per 1 januari: Registratieplicht voor verhuur woning aan toeristen

Vanaf 1 januari heeft u in Gouda een registratienummer nodig om (een deel) van uw woning te kunnen verhuren aan toeristen. U vraagt dit registratienummer aan en vermeldt het bij uw advertenties. Met het registratienummer kan de gemeente zien welke woningen voor toeristische verhuur worden aangeboden.

Bijdrage kosten inregelen verwarming

Tot 14 juni 2022 is er in Gouda geld beschikbaar (subsidie) voor bewoners die maatregelen willen nemen om hun verwarming energiezuinig in te stellen. Het gaat om het waterzijdig inregelen van uw verwarming.

Wat vindt u van gouda.nl?

In december vorig jaar hebben we onze website gouda.nl vernieuwd. Een jaar later zijn we heel erg benieuwd wat u er als inwoner en gebruiker van vindt. Daarmee kunnen we de website verbeteren!

OndernemersFonds Gouda met 5 jaar verlengd

Op 20 december is het OndernemersFonds Gouda (OFG) voor de 3e keer verlengd. Nu tot 2026. Het OFG zorgt voor een betere samenwerking tussen ondernemers in de stad. Ook draagt het fonds financieel bij aan evenementen die wat toevoegen aan de beleving en promotie van de stad.

Hilde Niezen benoemd tot ereburger van Gouda

Op vrijdag 17 december is voormalig wethouder Hilde Niezen aan het einde van haar afscheidssymposium benoemd tot ereburger van de stad Gouda. Met haar vertrek sluit ze een periode af van bijna 16 jaar waarin zij zich heeft ingezet voor Gouda.

Gemeente Gouda lanceert nieuwe afvalcampagne met Blinkie in de hoofdrol

In de nieuwe afvalcampagne van de gemeente Gouda vraagt Blinkie aandacht voor het omgaan met afval. Vandaag lanceert wethouder Michel Klijmij-van der Laan samen met een ambassadeur én Blinkie officieel de campagne.

Mogelijk nieuwe steunronde culturele sector

Het college stelt aan de raad voor om begin 2022 een 3e subsidieaanvraagronde open te stellen voor de culturele sector. Dit naar aanleiding van de coronamaatregelen.

Gouda, deel je wens in de Sint Joostkapel

Corona heeft ons het afgelopen jaar allemaal getroffen op verschillende manieren. Aan het eind van 2021 bieden we iedereen graag de gelegenheid om hierbij stil te staan én om hoopvol vooruit te kijken naar het nieuw jaar. De gemeente heeft hiervoor een plekje ingericht in de binnenstad, in de Sint Joostkapel.

Overgang naar een duurzame, energiezuinige en aardgasvrije stad

Op 8 december nam de gemeenteraad een besluit over de Transitievisie Warmte en over de daarbij behorende participatiestrategie. In de Transitievisie Warmte wordt per wijk/buurt aangegeven in welke tijdsfase de wijk/buurt aardgasvrij zou kunnen worden.

Burgemeester bezoekt echtparen met diamanten huwelijk

Burgemeester Pieter Verhoeve ging bij Goudse echtparen langs die dit jaar 60 jaar zijn getrouwd.

Afscheidssymposium bodemdaling oud-wethouder Hilde Niezen

Oud-wethouder Hilde Niezen (Duurzaamheid en Mobiliteit) neemt met een minisymposium afscheid van de gemeente Gouda. Het afscheidssymposium is op vrijdag 17 december van 14.30 tot 16.00 uur.

Prestatieafspraken voor 2022 getekend

De gemeente, de woningcorporaties Mozaïek Wonen, Woonpartners Midden-Holland, Woonzorg Nederland en de huurdersorganisaties Beter Wonen Gouda en HRHM hebben op vrijdag 10 december de prestatieafspraken voor 2022 getekend. Daarin staat wat de plannen voor het woningbeleid zijn voor het komende jaar.

Zorgverzekering via gemeente voor Gouwenaars met weinig geld

Inwoners van Gouda met een laag inkomen kunnen gebruik maken van de collectieve zorgverzekering bij VGZ via de gemeente Gouda. De gemeente betaalt een deel van de maandelijkse kosten voor de aanvullende verzekering.

GroenLinks draagt nieuwe wethouder Klijmij-van der Laan voor

Gisteravond is de door GroenLinks voorgedragen wethouder Michel Klijmij-van der Laan benoemd door de gemeenteraad als nieuwe wethouder in het college van Gouda. Klijmij-van der Laan wordt wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit, Openbare Ruimte en Participatie.

Betere opvang voor dak- en thuisloze mensen in Gouda

In maart 2020 is de opvang voor dak- en thuisloze mensen anders ingericht. Deze veranderingen waren nodig om de coronamaatregelen te kunnen naleven. Op 7 december heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de aanpassingen die zijn gedaan ook voor de toekomst zo te houden.

Gemeente maakt tijdelijke terrasuitbreiding in 2022 mogelijk

Het college heeft besloten de tijdelijke terrasuitbreiding ook tijdens het terrasseizoen van 2022 toe te staan. Het college vindt het belangrijk dat de horecaondernemers een steuntje in de rug krijgen in deze moeilijke tijd.

Onteigening en doorverkoop Joods vastgoed in Gouda

Uit archiefonderzoek naar de eventuele betrokkenheid van de gemeente Gouda bij onteigening en doorverkoop van Joods vastgoed, is gebleken dat de gemeente Gouda in de periode 1940-1945 betrokken is geweest bij 2 verwervingen.

SPORT•GOUDA zeer blij met uitkomsten klanttevredenheidsonderzoek

In de maanden mei en juni 2021 heeft SPORT•GOUDA zijn 2-jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. De Goudse sportorganisatie is zeer tevreden met de uitkomsten en scoort voor de verschillende deelonderzoeken dikke voldoendes met een afgerond gemiddelde van een 8.

Tijdelijke noodopvang voor vluchtelingen in Gouda

Er is in Nederland een groot tekort aan (crisis)noodopvang voor asielzoekers en asielzoekerscentra zitten vol. Het Rijk en de provincie hebben een zeer dringend beroep op Gouda gedaan om tijdelijke vluchtelingen op te vangen op een hotelboot. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 30 november besloten tijdelijke noodopvang in Gouda mogelijk te maken aan het Gouwekanaal.

Gezamenlijke verklaring Turfmarktkerk

Khalid Boutachekourt en Khalid Boutachekourt Holding BV hebben met de gemeente Gouda de afgelopen maanden intensief overleg gevoerd over de toegepaste spoedeisende bestuursdwang rond de Turfmarktkerk. Partijen laten via deze verklaring weten dat de mediation heeft geleid tot overeenstemming tussen partijen over de afhechting van het dossier.

Gouda hijst vlag voor aandacht geweld tegen vrouwen en meisjes

Wethouder Corine Dijkstra hees vanmiddag de Orange the World vlag voor het Huis van de Stad. De vlag wappert tot 10 december ter ondersteuning van de campagne Orange the World.

Ook in 2022 opvang daklozen aan de Thijsselaan

Vanaf augustus 2021 verblijft een groep van ongeveer 15 dakloze alleenstaande volwassenen aan de Thijsselaan in Gouda. Deze opvang wordt ook in 2022 voortgezet.

Informatieblad Achter de Waag te downloaden

Er is een informatieblad beschikbaar over het plein Achter de Waag dat de gemeente gaat vergroenen.

Goudse ondernemers genomineerd voor Ondernemersprijs Midden-Holland

David’s Gelato en Domera zijn genomineerd voor de Ondernemersprijs Midden-Holland.

Boa-blog 4: Ondersteuning bij het coronabewijs

Via een serie blogs krijgt u een inkijkje in het bijzondere werk van onze boa’s. In deze nieuwe boa-blog vertellen de toezichthouders dat zij bij verschillende locaties zijn langs geweest om ondernemers te ondersteunen bij de controle van het coronatoegangsbewijs.

Reageren ontwerp Nieuwehaven

Op deze pagina kunt u reageren op het ontwerp dat de werkgroep van bewoners in de Nieuwehaven heeft gemaakt.

De kerstboom is vertrokken vanuit Kongsberg

Er komt een prachtige kerstboom onze kant op. Voor de 66e keer op rij is er een vrachtwagen vertrokken vanuit onze zusterstad Kongsberg. De boom wordt begin december in Gouda verwacht.

Gouda bij Kaarslicht gaat niet door

De Stichting Gouda bij Kaarslicht en de gemeente Gouda hebben gezamenlijk het moeilijke besluit genomen dat het grootschalige, jaarlijkse evenement Gouda bij Kaarslicht vanwege de huidige coronamaatregelen en onzekere coronasituatie niet doorgaat.

Kindcentrum Westergouwe uitgebreid

Vandaag heeft wethouder Thierry van Vugt (onderwijs) de uitbreiding van het Kindcentrum ´De Ontdekkingsreizigers´ in Westergouwe geopend.

Energie besparen? Bezoek de duurzame Woonwijzerwinkel!

De informatiewagen van de Woonwijzerwinkel staat op 27 november en 10 december in Gouda. In de informatiewagen kunt u advies vragen over hoe u uw woning kunt isoleren of energie kunt besparen.

Haal gratis een boompje of struikje af

Gemeente Gouda stelt 50 boompjes en struiken beschikbaar om bij te dragen aan groene tuinen.

Vraag de subsidie Samen Aardgasvrij Gouda 2022 aan!

Met de subsidie Samen Aardgasvrij Gouda kunt u met uw buurtgenoten tot 5.000 euro subsidie aanvragen om samen aan de slag te gaan met het aardgasvrij maken van uw woningen.

Gouwe Huse in 2022 van start langs de Tweede Moordrechtse Tiendeweg

Het college van burgemeester en wethouders wijst de De Tweede Moordrechtse Tiendeweg aan als tijdelijke locatie voor 5 Gouwe Huse en een aparte beheerdersruimte.

Gemeente Gouda verwelkomt Sinterklaas

De gemeente Gouda is blij dat Sinterklaas op een veilige manier ontvangen kan worden. Het is nog een paar dagen aftellen, maar dan is hij er. Hij neemt niet alleen zijn roetveegpieten mee, maar ook de vlag van Gouda 750 die overhandigd wordt aan burgemeester Pieter Verhoeve.

Registratieplicht voor verhuur woning aan toeristen

Vanaf 1 januari 2022 heeft u in Gouda een registratienummer nodig om (een deel) van uw woning te kunnen verhuren aan toeristen. U vraagt dit registratienummer aan en vermeldt het bij uw advertenties.

9 nieuwe bomen in Gouds geboortebos geplant

Voor 9 kindjes zijn er vorige week 9 nieuwe geboortebomen in het Gouds geboortebos geplant. U vindt het geboortebomenbos in de Oostpolder.

Studenten nemen intrek in studentenwoningen van Zorgpartners Midden-Holland

Op 8 november zijn 8 studenten met een studie (in de richting van) zorg en welzijn ingetrokken in de studentenkamers van De Rietkraag in Gouda. Hier verblijven zij op dit moment samen met de bewoners van Souburgh uit Waddinxveen, onderdeel van Zorgpartners Midden-Holland.

Voormalig kaaspakhuis De Blaauwe Haan herontwikkeld naar woningbouw

Ontwikkelaar SENS real estate is van plan het voormalig kaaspakhuis De Blaauwe Haan aan de Kattensingel te herontwikkelen naar een nieuw woongebied. Om dit mogelijk te maken ondertekenden de gemeente en de ontwikkelaar hiervoor vandaag een overeenkomst.

Vrijwilligerspenning voor Wil Massar – van Leeuwen

Op zaterdag 6 november heeft mevrouw W.C. (Wil) Massar – van Leeuwen de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen. Zij heeft de erepenning ontvangen als waardering voor haar jarenlange inzet bij de Stichting Oude Begraafplaats in Gouda.

Bezoek de Duurzame Markt in de Sint-Janskerk

Op 6 november kunt u tussen 10.00 en 16.00 uur een duurzame markt in de Sint-Janskerk bezoeken. De markt wordt georganiseerd door Maak Gouda Duurzaam.

Ondernemers en gemeente ondertekenen samenwerkingsagenda voor de binnenstad

Ondernemers en de gemeente ondertekenen samen de samenwerkingsagenda. Het doel is om de samenwerking tussen de ondernemers onderling en met de gemeente te versterken.

Update werkzaamheden Goverwellebrug en Steve Bikobrug

De aannemer Langezaal & Inniger gaat in opdracht van gemeente Gouda werkzaamheden uitvoeren aan de Goverwellebrug en de Steve Bikobrug. Door leveringsproblemen zijn de werkzaamheden voor dit project naar achteren geschoven.

Goudse Adviesraad Sociaal Domein zoekt 3 nieuwe leden

De Goudse Adviesraad Sociaal Domein (GASD) is een onafhankelijk adviesraad en adviseert gevraagd en ongevraagd het college van Burgemeester en Wethouders van Gouda over het voorgenomen beleid op deelgebieden binnen het sociaal domein. De GASD zoekt per 1 januari 3 nieuwe leden, zodat zij weer compleet zijn.

Strengere coronamaatregelen

Vanwege de oplopende coronabesmettingen en opnames in de ziekenhuizen, worden er weer een aantal maatregelen aangescherpt. Laten we dit weer samen doen en zorg goed voor elkaar!

Plasticvrij Zuid-Holland doen we samen

Gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Rotterdam, Waddinxveen, hoogheemraadschappen van Delfland, Rijnland, Schieland en de Krimpenerwaard, Rijkswaterstaat, Wageningen Environmental Research en provincie Zuid-Holland gaan samen de eerste Plasticvrije Corridor van Nederland realiseren. De inzet is het gebied rondom de Gouwe, Hollandsche IJssel en Nieuwe Maas richting de Noordzee.

Conceptplan herleef het Goudse stadhuis!

De 1e plannen voor de nieuwe invulling van het stadhuis gaan richting de gemeenteraad. Afgelopen periode zijn de ideeën en informatie vanuit de stad opgehaald en gebundeld.

Historische Lintenvisie voor Gouda

Gouda is een prachtige en complete cultuurhistorische stad waar rood (gebouwen, stedenbouw), groen (bomen, weilanden, natuurgebieden, oevers) en blauw (water) sterk met elkaar verbonden zijn en niet zonder elkaar kunnen. De Lintenvisie legt uit wat de historische linten zijn en welke betekenis ze hebben voor de stad.

OndernemersFonds Gouda wil verlenging voor komende 5 jaar

Het OndernemersFonds Gouda (OFG) is van grote meerwaarde voor ondernemers in Gouda. Het bestuur van het OFG en het college van BenW zijn voor het verlengen van de huidige afspraken voor de volgende 5 jaar.

Boa-blog 3: Hulp bij het coronabewijs

In deze nieuwe boa-blog vertellen de toezichthouders dat zij bij verschillende horecazaken zijn geweest om ondernemers te helpen bij de controle van het coronatoegangsbewijs.

Spreekuur wethouder Tetteroo

Heeft u vragen over bijvoorbeeld sociale zaken, werk, schuldhulpverlening of een ander onderwerp? Wethouder Rogier Tetteroo houdt op dinsdag 16 november van 14.00 tot 15.00 uur een spreekuur in het Huis van de Stad.

Nieuw: fotowedstrijd ‘Wij zijn Gouda’

De gemeente Gouda organiseert vanaf deze maand op Facebook de fotowedstrijd ‘Wij zijn Gouda’. Iedere maand is er een thema, deze maand is dat ‘Herfst in Gouda’. Doet u ook mee? U kunt uw mooiste foto passend bij het thema tot en met 5 november insturen.

Samen stappen zetten naar een gezonder Gouda!

Op 11 oktober was de 1e officiële bijeenkomst van het Gouds Preventieakkoord, tijdens de Goudse Sportcongresweek.

Ondertekening rijksmonument Kock van Leeuwensluis

De gemeente Gouda neemt de bediening en het dagelijks onderhoud van Ir. Kock van Leeuwensluis over van het Hoogheemraadschap Rijnland.

BinnenKijken in de Techniek

Hoe is het om in de techniek te werken? Welke opleidingen zijn er, en bij welke bedrijven kunt u aan de slag? Op die vragen wordt dinsdag 26 oktober een antwoord gegeven tijdens BinnenKijken in de Techniek: een techniekdag vol gratis workshops en demonstraties.

Techniekakkoord Gouda ondertekend

Op donderdag 14 oktober ontmoetten bedrijfsleven, onderwijs en overheid elkaar bij de netwerkbijeenkomst van Sterk Techniek Onderwijs (STO Gouda). Centraal stond hoe meer met elkaar kan worden samengewerkt aan uitdagend en innovatief techniekonderwijs. Er is ook gesproken over hoe meer kinderen op jongere leeftijd in aanraking kunnen worden gebracht met wetenschap en techniek.

Meer ruimte voor wonen, groen en energie: ontwerp omgevingsvisie Gouda klaar

Het ontwerp van de Omgevingsvisie Gouda ligt ter inzage. In de Omgevingsvisie gaat het om de vraag hoe Gouda er in ruimtelijke opzicht in de toekomst uit ziet, welke fysieke ontwikkelingen we in de stad zien, welke kansen én uitdagingen er zijn en hoe Gouda daarmee wil omgaan.

Controle hondenbelasting van start

Heeft u 1 of meerdere honden? Dan moet u daar aangifte voor doen en hondenbelasting voor betalen. De controle op de hondenbelasting start op 18 oktober.

Boa-blog 2: Redding uit een tentenkamp

In deze 2e boa-blog vertellen Tim en Benjamin hoe zij daklozen hielpen die onder slechte omstandigheden in tenten vlakbij de Coenecoopbrug leefden.

WerkgeversServicepunt geopend in Huis van de Stad

opgeleide medewerkers, gelukkigere collega’s of een werkend inclusiebeleid waardoor meer mensen kans op werk hebben. Voor al dit soort personeelsvragen is nu 1 loket voor alle werkgevers uit de gemeenten Gouda, Waddinxveen, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk in het Huis van de Stad, op de begane grond.

Goudse Groenprijzen uitgereikt

Op vrijdag 8 oktober reikte wethouder Hilde Niezen de Goudse Groenprijzen uit.

Antidiscriminatie Platform Gouda opgericht

Op maandag 11 oktober is het Antidiscriminatie Platform Gouda opgericht. Dit platform zet zich in om allerlei vormen van discriminatie in Gouda tegen te gaan. Het platform bestaat uit verschillende Goudse organisaties, inwoners en de gemeente.

Ruimte voor sport in Gouda: een goede match!

Meer ruimte voor nieuwe sporten in de stad, minder dertien-in-een-dozijn gymzalen. En de nieuwe wijk Westergouwe als hét voorbeeld van een wijk die is ingericht op dichtbij huis kunnen sporten en bewegen. Dat heeft de gemeente Gouda de komende jaren voor ogen als het gaat om plekken waar gesport kan worden. De ambities staan in de nota ‘Ruimte voor sport in Gouda: een goede match!’ die afgelopen week werd aangenomen door de gemeenteraad.

Gouda presenteert toekomstbestendige begroting

Het college van BenW presenteert donderdag 7 oktober de begroting 2022-2025. Hierin staat wat het college van Gouda de komende jaren voor de stad wil bereiken en hoeveel dit gaat kosten.

Consul Piet Streng ontvangt zilveren erespeld gemeente Gouda

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Gouda ontving Piet Streng op woensdag 6 oktober een zilveren erespeld.

Informatie wateroverlast in Gouda

Woensdag 6 oktober was er in de regio Gouda sprake van hevige regenval. In diverse buurten hebben bewoners overlast ervaren door de wateroverlast. In samenwerking met de Veiligheidsregio Midden Holland en de hulpdiensten heeft de gemeente zich hard ingezet om hulp te bieden waar nodig. 

Gemeente Gouda start pilot polsbandjes als coronatoegangsbewijs

Gemeente Gouda start aankomend weekend met de pilot polsbandjes als coronatoegangsbewijs. De bandjes tonen aan of iemand die dag is gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs, waardoor mensen 1 keer per dag gecontroleerd hoeven worden.

Eerste hbo-studenten Campus Gouda gestart!

Op woensdag 6 oktober starten 20 studenten met de 1e hbo-module van Campus Gouda. De module ‘Communiceren in de Zorg’ is in samenwerking met De Haagse Hogeschool opgezet. Het doel hiervan is om het onderwijs in de regio Midden-Holland sterker te maken en werkenden in de zorg een kans te geven zich verder te ontwikkelen.

Samen maken we Gouda groener

Op 9 oktober is het ‘Dag van de Duurzaamheid’. Ook vieren we voor het eerst het Nationale Boomspiegelfeest. Bij Winkelcentrum Goverwelle staan de tuinambassadeurs van Operatie Steenbreek met de actie 'Tegel eruit, plant erin'.

Nieuwe bedienpost Goverwellebrug en Steve Bikobrug

Aannemer Langezaal & Inniger vernieuwt in opdracht van gemeente Gouda de elektrische installaties van de Goverwellebrug en de Steve Bikobrug. Ook maakt de aannemer een nieuwe bediencentrale in het Huis van de Stad.

De volgende stap naar passende zorg? Neem contact op met uw gemeente of het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg

5 gemeenten in Midden-Holland en Coöperatie VGZ zijn een samenwerking gestart om ouderen beter te adviseren en begeleiden in hun zoektocht naar passende, blijvende zorg. Het gaat om de gemeenten Gouda, Waddinxveen, Zuidplas, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard.

Paralympische rolstoelbasketbalster Julia van der Sprong benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Burgemeester Pieter Verhoeve reikte vrijdagmiddag 1 oktober een Koninklijke onderscheiding uit aan Julia van der Sprong. Tijdens de Paralympische Spelen in Tokyo behaalde zij met het rolstoelbasketbalteam een gouden medaille.

40 jaar ecologisch beheer in Gouda

Op zondag 3 oktober staat de gemeente stil bij het 40-jarig bestaan van het ecologisch beheer in Gouda. Wethouder Hilde Niezen houdt een toespraak op het Heempad, waar het allemaal begon. U bent van harte welkom!

Subsidie voor beter benutten bedrijventerreinen

De gemeente Gouda heeft een subsidiebedrag van bijna €100.000 van de provincie Zuid-Holland gekregen om het bedrijventerrein de Goudse Poort beter te benutten.

Voetbalvereniging ONA is klaar voor de toekomst met nieuw hoofdveld

De afgelopen periode is door SPORT•GOUDA hard gewerkt aan de renovatie van het hoofdveld van voetbalvereniging ONA. Er ligt een prachtig voetbalveld. Door de speciale waterberging onder het hoofdveld hoeven omwonenden niet bang meer te zijn voor natte voeten in de straten.

Wethouder Hilde Niezen neemt afscheid van gemeente Gouda

Hilde Niezen neemt op 8 december 2021 afscheid van de gemeente Gouda als wethouder. Per 1 januari 2022 start zij als directeur bij Stichting RIONED, de koepelorganisatie voor stedelijk waterbeheer.

Meld uw evenement voor 2022 bij de gemeente aan

De gemeente bekijkt de komende tijd welke evenementen er in 2022 plaatsvinden. Wilt u volgend jaar een evenement in Gouda organiseren? Meld dit dan voor 16 oktober bij de gemeente.

Veel activiteiten tijdens de ‘Week van het Samenzijn’

Van 30 september tot en met 7 oktober is het in Gouda de ‘Week van het Samenzijn’. In dit nieuwsbericht vindt u een overzicht van de activiteiten die in deze week plaatsvinden.

Gluren bij de duurzame buren

Op zaterdag 30 oktober en zaterdag 6 november kunt u in Gouda meedoen met de ´Duurzame Huizenroute´. Gouwenaars kunnen op deze dagen bij andere inwoners thuis informatie krijgen over het isoleren van de woning en energiebesparing.

Subsidie Gezond in Gouda: aanvragen mogelijk tot en met 15 november

Elke organisatie die een bijdrage levert aan een gezonde leefstijl, kan een aanvraag voor de Gezond in Gouda subsidie bij de gemeente doen. Dit kan nog tot en met 15 november.

NLtraining verzorgt vanaf 2022 inburgeringstrajecten regio Midden-Holland

De regio Midden-Holland (gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen) heeft NLtraining de opdracht gegeven om vanaf 2022 het inburgeringsonderwijs in de regio te verzorgen. Het was nodig om deze opdracht te geven omdat op 1 januari 2022 de nieuwe Wet inburgering ingaat.

Boa-blog 1: Een weekje in de meldkamer bij Stadstoezicht

Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) doen belangrijk werk voor de stad. Via een serie blogs krijgt u een inkijkje in het bijzondere werk van onze boa’s. In de allereerste boa-blog vertelt afdelingshoofd Stadstoezicht Wilco Slotboom-Zeedijk over een week in de meldkamer bij Stadstoezicht.

Wethouder Niezen wijst de weg naar Oostelijke fietsenstalling

De gemeente vernieuwt het stationsgebied. Dat betekent ook dat u uw fiets nu op een andere plek parkeert. Wethouder Hilde Niezen laat in een filmpje zien hoe u bij de nieuwe Oostelijke stalling komt én uw fiets snel parkeert in de boven- of onderrekken.

Winnaars Gouda Cheese Awards

Vanmiddag was de uitreiking van de Gouda Cheese Awards. In de categorie Gouda 48+ belegen won Zoeterweijde  van Uniekaas Holland. In de categorie Geitenkaas 50+ jong belegen ging de 1e prijs naar Nora jong belegen van Kaashandel Remijn.

Het nieuwe kindercollege ontmoet B en W

Voor de zomer is het kindercollege geïnstalleerd. De leden van het kindercollege zijn kinderburgemeester Junia en kinderwethouders Nika, Thijmen, Dante, Noor en Kyan. Deze week maakten zij uitgebreider kennis met hun volwassen ‘collega’ met wie ze het komende jaar optrekken.

Flexibel cameratoezicht in de wijk Oosterwei

In de wijk Oosterwei wordt vanaf nu flexibel cameratoezicht ingezet om de blijvende overlast in de wijk tegen te gaan. Het flexibel cameratoezicht wordt ingezet voor de duur van een jaar.

Verplaatsing warenmarkt

De kermis op de Markt en Achter de Waag vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 26 september. Daarom verplaatsen we de warenmarkt van donderdag 23 september en zaterdag 25 september van de Markt naar parkeerterrein Klein Amerika.

Gemeente Gouda weer bereikbaar via WhatsApp

Door een storing was gemeente Gouda tijdelijk niet bereikbaar op WhatsApp. Dit probleem is nu opgelost. U kunt weer een WhatsApp-bericht naar de gemeente sturen.

Ondersteuning nodig door corona? Aanvragen kan nog tot 1 oktober!

U kunt de TONK nog aanvragen tot 1 oktober 2021. Deze tijdelijke ondersteuning is er om huishoudens die door de coronacrisis minder inkomsten hebben, een steuntje in de rug te geven.

College peddelt door de Goudse grachten

De prachtige grachten rondom de binnenstad van Gouda zijn een echte blikvanger voor de stad. Maar hoe gaat het met onze historische Goudse grachten? Al kanoënd door de binnenstad nam het Goudse college een kijkje.

Onderhoudswerkzaamheden Waaiersluis

De Waaiersluis in Gouda is een Rijksmonument dat nog steeds in bedrijf is. Vanaf 13 september krijgt de sluis in opdracht van het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden een grote onderhoudsbeurt, zodat de sluis veilig blijft.

Bronzen erepenning voor Ahmed el Hilali

Op donderdag 9 september heeft Ahmed el Hilali de bronzen erepenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Michiel Bunnik.

Inzoomen met de raad

De gemeenteraad wil inwoners van Gouda een kans geven om met enkele raadsleden in gesprek te gaan. Woensdag 15 september van 19.00 tot 19.45 uur is de eerstvolgende mogelijkheid. U kunt dan in gesprek over iets wat u op het hart ligt en op dat moment niet in de raad wordt besproken.

Veiligheidscijfers 2e kwartaal 2021: de cijfers blijven lager

In de veiligheidscijfers van de gemeente Gouda is, ook in het 2e kwartaal van 2021, nog steeds de invloed van de coronamaatregelen te zien. De inbraakcijfers liggen nog steeds laag en het aantal meldingen jeugdoverlast ligt ook lager dan vorig jaar. Burgemeester Pieter Verhoeve: "Onmiskenbaar ligt er een verband tussen de coronamaatregelen en de criminaliteitscijfers."

Studeren en wonen in verpleeghuis De Rietkraag

Studenten zorg en welzijn die op zoek zijn naar woonruimte, kunnen van november 2021 tot januari 2023 een studentenwoning huren in De Rietkraag. De Rietkraag is 1 van de huisvestigingslocaties van Zorgpartners Midden-Holland. Studenten betalen € 300 huur en gaan daarnaast als vrijwilliger aan de slag in het woonzorgcentrum: ze helpen bij activiteiten, organiseren iets leuks of werken mee op het gebied van welzijn.

Deuren open voor mogelijke nieuwe werknemers

Bedrijven kunnen van 25 tot en met 29 oktober weer hun deuren openen voor werkzoekenden en stagiairs. Dit gebeurt tijdens BinnenKijken bij Bedrijven (BKBB), hét event voor werkgevers om op een makkelijke manier mogelijke nieuwe werknemers te ontmoeten. Tientallen bedrijven in de regio hebben zich al aangemeld.

Onderzoek naar koopgedrag van start

Gemeenten en provincies zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is het belangrijk om regelmatig onderzoek naar koopgedrag te doen. Daarom start in september een groot onderzoek naar het koopgedrag van inwoners.

Achter de Waag: groener, blauwer, beter!

Achter de Waag is nu een rommeltje. De gemeente en verschillende partners willen van het plein een eigen plek met rustiek karakter naast de Markt maken. Daarom hebben we hiervoor een visie gemaakt.

Laatste doorvaardag op 4 september

De laatste doorvaardag van deze zomer is komende zaterdag, 4 september. U kunt die dag tussen 10.00 uur en 19.30 uur onbeperkt heen en weer varen van het Reeuwijks Verlaat tot en met de Kleiwegbrug in Gouda en andersom. Hierbij hoeft u geen rekening te houden met bedieningstijden en doorvaartijden.

Vrijwilligerspenning voor Robert Kreder

Robert Kreder heeft op woensdag, 25 augustus de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Hij kreeg de erepenning als waardering voor zijn jarenlange inzet bij Stichting GoudApot en overige diensten.

Gouds gemeentenieuws in uw digitale brievenbus

Wilt u altijd op de hoogte zijn van het Goudse gemeentenieuws? Meld u zich dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de gemeente.

Gemeente Gouda tijdelijk niet bereikbaar op WhatsApp

Vanwege een storing is gemeente Gouda tijdelijk niet bereikbaar op WhatsApp. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

De inloopavonden over het Stadhuis komen er aan!

Op 17, 19 en 24 augustus kan iedere Gouwenaar meepraten over het toekomstige programma van het Stadhuis op de Markt.

Akse Media geeft gemeentemagazine uit

Het Goudse gemeentemagazine wordt in december uitgegeven door Akse Media. De komende weken benadert de uitgever de Goudse organisaties en verenigingen voor een gratis vermelding in het magazine 2021-2022. Binnen een paar weken start ook de acquisitie van betaalde advertenties.

Voornemen tot intrekken / weigeren van 3 horecavergunningen

Op vrijdag 30 juli 2021 is bij 3 horecazaken een brief overhandigd, waarin de gemeente Gouda het voornemen kenbaar maakt om de vergunning te weigeren/in te trekken. De voornemens zijn alle drie gebaseerd op ingewonnen advies bij het Landelijk Bureau Bibob.

Samen werken aan een schoner Gouda!

Met de input vanuit bewoners wil de gemeente via een pilot het afvalbeleid aanscherpen. Daarnaast willen we inwoners met een nieuwe campagne bewust maken van het belang van netjes omgaan met afval.

Welkom, 74.000ste Gouwenaar!

27 juli 2021 komt in de geschiedenisboeken van Gouda. Vandaag heeft een trotse vader zijn dochter Martha Sara ingeschreven als 74.000ste inwoner van onze mooie stad.

Inschrijving BinnenKijken bij Bedrijven 2021 geopend

Bedrijven kunnen van 25 tot en met 29 oktober weer hun deuren openen voor werkzoekenden en stagiairs tijdens BinnenKijken bij Bedrijven (BKBB). De inschrijving voor bedrijven is nu geopend op de website van BinnenKijken bij Bedrijven.

2de aanvraagronde steunregeling culturele sector afgerond

Goudse culturele organisaties en verenigingen konden van 1 tot 21 juni 2021 een aanvraag indienen voor geleden financiële schade over de 1e helft van 2021. In deze 2e aanvraagronde ontvangen 19 organisaties in totaal circa €675.000,- aan steun.

Goudse Onderwijsagenda biedt perspectief aan alle jongeren

Jongeren in Gouda verdienen de allerbeste kansen. De Goudse onderwijswereld kent vele wegen en manieren om die kansen te benutten. Kennis, ervaring, en onderlinge samenwerking is samengebracht in de Goudse Onderwijsagenda, die vertegenwoordigers uit het onderwijs en wethouder Thierry van Vugt16 juli ondertekenden.

Veranderingen aan de identiteitskaart

Per 2 augustus 2021 verandert de huidige identiteitskaart. Dit wordt gedaan om de ID-kaart veiliger te maken en te voldoen aan de Europese wetten. ID-kaarten die al in gebruik zijn blijven geldig tot de uiterste geldigheidsdatum.

Programma Gouda750 gepresenteerd

In 2022 viert Gouda feest omdat onze stad 750 jaar geleden stadsrechten heeft gekregen. Op donderdag 15 juli is in het kader van Gouda749 het voorlopige programma bekend gemaakt.

De Klup kan door dankzij financiële steun gemeente Gouda

Goed nieuws voor stichting De Klup. Om te kunnen blijven bestaan stelde de stichting een reorganisatieplan op, dat De Klup weer financieel stevig moest maken. Dankzij een eenmalig bedrag van de gemeente Gouda is de bank bereid de rest van het plan te financieren.

Dakloze mensen vanaf augustus opgevangen aan de Thijsselaan

In een vleugel van het pand aan de Thijsselaan 45 worden 10 tot 16 dak- en thuisloze mensen vanaf 1 augustus 2021 opgevangen. Zij worden begeleid door het Leger des Heils.

De Goudse zendmachtiging wordt opnieuw uitgegeven

De zendmachtiging voor lokale omroepen heeft wettelijk een duur van 5 jaar. De huidige vergunning eindigt in het voorjaar van 2022. Geïnteresseerde partijen die voor de nieuwe termijn in aanmerking willen komen, moeten zich uiterlijk 7 november 2021 aanmelden bij het Commissariaat voor de Media (CvdM).

Definitieve gunning doelgroepenvervoer regio Midden-Holland

1.200 mensen in de regio Midden-Holland maken iedere week gebruik van collectief vraagafhankelijk vervoer (de GroeneHartHopper) en van het leerlingen- en jeugdwetvervoer. Voor beide typen vervoer zijn nieuwe aanbieders gevonden: Willemsen - de Koning en Connexxion.

Gouwe Huse voor leefbare woonwijken

Aan de Tweede Moordrechtse Tiendeweg komen 5 Gouwe Huse en een aparte beheerdersruimte. Dit zijn eenvoudige woningen op een rustige plek voor mensen die niet in een woonwijk kunnen wonen. Gouwe Huse is de Goudse variant van Skaeve Huse.

Tijdelijke ondersteuning (TONK) nu beschikbaar voor meer Goudse huishoudens

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beleidsregels aangepast voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Met het verruimen van de voorwaarden komen er nu meer huishoudens voor TONK in aanmerking dan voorheen.

Goudse bedrijventerreinen blijven in ontwikkeling met nieuwe visie

Met de Bedrijventerreinenvisie Gouda 2021-2030 geeft Gouda gehoor aan de lokale vraag van ondernemers naar meer ruimte. Door een betere samenwerking en wisselwerking tussen de bestaande bedrijventerreinen, wil Gouda de werklocaties beter benutten.

Bijzondere raadsvergadering in het Huis van de Stad

Maandagavond 5 juli werd er in de raadzaal in het Huis van de Stad een bijzondere raadsvergadering gehouden.

Het jeugdvakantiepaspoort komt er weer aan!

Het jeugdpaspoort voor kinderen tussen 4 en 12 jaar geeft van 17 juli tot en met 29 augustus flinke korting of zelfs gratis entree bij verschillende uitjes in de regio. Het jeugdvakantiepaspoort is vanaf 7 juli op afspraak verkrijgbaar in het Huis van de Stad.