Terug naar het overzicht

Bezoek de Duurzame Markt in de Sint-Janskerk

Koor van de Sint-Janskerk

De Sint-Janskerk is prachtig! Op 6 november kunt u hier tussen 10.00 en 16.00 uur een duurzame markt bezoeken. De markt wordt georganiseerd door Maak Gouda Duurzaam. Tijdens de markt vindt u heel veel leuke, duurzame spullen. Ook kunt u er terecht voor informatie en tips over hoe u zelf duurzamer kunt leven.

Heel veel kramen

Wat kunt u zelf doen om duurzamer te leven? Waar kunt u terecht voor onafhankelijk advies? Hoe duurzaam leeft u nu eigenlijk? Op deze en nog veel meer vragen krijgt u zaterdag 6 november antwoord. Tijdens de markt krijgt u bijvoorbeeld informatie over het isoleren van uw woning en het besparen van energie. Wilt u meer weten over een warmtepomp, een zonneboiler of het aanleggen van een groen dak? Ook hiervoor kunt u bij een van de kramen terecht.

Speciaal voor de komende feestdagen zijn er ook kramen met duurzame spullen: tweedehandskleding, speelgoed van de kringloop en speciale sokken bijvoorbeeld. Of wat dacht u van keramiek van klei uit de IJssel, riemen van fietsbanden en tassen van oude canvas spandoeken? 

Energiecoaches

Tijdens de markt kunt u in contact komen met energiecoaches. Zij helpen u op weg met uw duurzame zoektocht. Ook kunnen de coaches een warmtescan van uw huis maken, zo ziet u precies waar de warmte naar buiten lekt. 

Voor kinderen

Voor kinderen is het ook leuk om de markt te bezoeken. Zo kunnen ze een kleurplaat inkleuren en inleveren, daarmee zijn leuke prijzen te winnen. Ze kunnen ook een voedselslinger maken voor vogels! Ook mogen de kinderen een heleboel soorten bloemenzaadjes en bloembollen meenemen. 

Praktische informatie

  • Wat: duurzame markt
  • Waar: Sint-Janskerk
  • Wanneer: zaterdag 6 november van 10.00 tot 16.00 uur
  • Entree: gratis

Voor dit evenement heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Om afstand te kunnen bewaren, staan er maar aan 1 kant kramen en is er voldoende ruimte.

Foto: Harry Anders