Terug naar het overzicht

BinnenKijken bij Bedrijven 2022

Op de foto staat een serveerster met een dienblad met verschillende koude drankjes.

Bent u op zoek naar een (andere) baan, een werkervaringsplaats of een stageadres? Meld u dan aan voor BinnenKijken bij Bedrijven 2022. Dit is een speciale actieweek waarin werkgevers en werkzoekenden elkaar op een simpele manier ontmoeten. De actieweek is van 13 tot 18 juni. U kunt bij veel bedrijven uit de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen binnen kijken. Iedereen kan zich gratis aanmelden.

BinnenKijken bij Bedrijven maakt het makkelijk voor werkgevers en werknemers om elkaar te ontmoeten. Veel bedrijven openen hun deuren. Kijk op de website van BinnenKijken bij Bedrijven om te zien welke bedrijven er allemaal meedoen. Er komen elke dag meer bedrijven bij, dus houd de lijst in de gaten. Het event is vooral handig voor mensen die op zoek zijn naar een (andere) baan, een werkervaringsplaats of een stageadres. Maar iedereen kan meedoen; scholieren, studenten, volwassenen en senioren.

Opening op 13 juni

De feestelijke opening is op maandag 13 juni op de Markt in Gouda. Tijdens de opening is er extra aandacht voor de horeca. Sinds de coronacrisis is er veel vraag naar personeel. Een restauranthouder aan de Markt: “Ik ben in 2 jaar tijd van 25 naar 8 personeelsleden gegaan. Morgen kan mijn terras niet open.”

Verschillende horecabedrijven die aan de Markt zijn gevestigd, doen mee aan ‘Horeca in de Schijnwerpers’. Projectleider Maya van Es: “De horecadag zit vol demonstraties en leuke workshops. Bezoekers kunnen een wijnproeverij doen, koffie bereiden als een echte barista en van alles leren over verschillende biersoorten tijdens de bierworkshop. Op de Markt organiseren we speeddatesessies voor ondernemers en werkzoekenden. We hopen net als voorgaande jaren dat er mooie matches ontstaan.”

BinnenKijken bij Bedrijven wordt georganiseerd door WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Holland. WSP zet werkgevers ertoe aan om op een mensgerichte, slimme en financieel aantrekkelijke manier te ondernemen om zo meer mensen in de arbeidsmarktregio aan het werk te helpen en te houden.