Terug naar het overzicht

Boa-blog 3: Hulp bij het coronabewijs

Restaurant Kruim met gasten

Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) en toezichthouders doen belangrijk werk voor de stad. Elke dag weer. Boa’s zorgen ervoor dat alles soepel gaat. Zij zijn vaak als 1e bij een ongeval en hét aanspreekpunt voor de Gouwenaar. Boa’s maken dan ook heel wat mee. Via een serie blogs krijgt u een inkijkje in het bijzondere werk van onze boa’s.

Hulp bij het coronabewijs

In deze nieuwe boa-blog vertellen de toezichthouders dat zij bij verschillende horecazaken zijn geweest om ondernemers te ondersteunen bij de controle van het coronatoegangsbewijs.

“Sinds eind september moet iedereen van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs hebben voor een bezoek aan een restaurant of café. Wij zijn langsgegaan bij verschillende horecagelegenheden in Gouda om te vragen hoe ondernemers omgaan met de check en of zij tegen problemen aanlopen. We werden overal heel vriendelijk ontvangen en hebben positieve gesprekken gevoerd.

Als 1e gingen wij langs bij Kruim in de Chocoladefabriek. Alle tafels waren bezet en er hing een gezellige sfeer. Medewerkers scannen de coronapas bij het opnemen van de bestelling. Volgens de manager zijn de meeste gasten blij met de controle, het geeft hen een veilig gevoel. Ook de uitbater van Pizza Roma aan de Lange Tiendeweg vertelde dat personeel en gasten het fijn vinden dat er gescand wordt. De eigenaar werkt mee aan de controle, maar hoopt wel dat de maatregelen snel verleden tijd zijn.

De eigenaresse van een Italiaans restaurant in Gouda liet ons weten dat ze achter de maatregelen staat. Wie geen coronabewijs laat zien, komt niet binnen. Ze krijgt redelijk wat telefoontjes van mensen die vragen of ze ook zonder bewijs welkom zijn. Op zaterdagen heeft de eigenaresse soms te maken met boze of agressieve bezoekers, omdat zij niet naar binnen mogen zonder bewijs. Wij hebben aangegeven dat ze dan contact met ons kan opnemen, zodat wij kunnen helpen. Daar is ze erg blij mee.”