Terug naar het overzicht

Campus Gouda gaat van start met hbo-modules voor zorg en welzijn

twee handen typen op een toetsenbord

Kom naar de online informatiebijeenkomst op 30 juni

Begin oktober start De Haagse Hogeschool via Campus Gouda met de hbo-module Communiceren in de zorg, onderdeel van de hbo-opleiding Verpleegkunde. Werkenden met een mbo 4-diploma (of vergelijkbaar) in de sector zorg en welzijn kunnen zich opgeven voor het volgen van 1 of meerdere van deze losse modules. Er wordt gestart met 3 modules. Meer weten? Kom naar de online informatiebijeenkomst op woensdag 30 juni.

De start van deze opleiding, die deels online en deels op locatie plaatsvindt, is meteen ook de 1e concrete opleiding van Campus Gouda. De opleiding is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met werkgevers uit de regio Midden-Holland: Groene Hart Ziekenhuis, Gemiva SVG Groep, Zorgpartners Midden-Holland, WelThuis, Vierstroom Zorg Thuis, mboRijnland en werkgeversvereniging Care2Care.

Wethouder Corine Dijkstra: “Het unieke is dat werkenden een hbo-module kunnen volgen naast hun werk. Het is geen volledige hbo-opleiding, maar een specifiek deel dat aansluit bij hun interesse en behoefte. En smaakt het naar meer, dan is het mogelijk om ermee verder te gaan. Nog een mooie bijkomstigheid, deze modules worden gegeven in Gouda. Veel van de studenten wonen en werken in regio Midden-Holland, dus dat is lekker in de buurt.”

Online informatiebijeenkomst

Tijdens de online bijeenkomst op 30 juni vertelt een docent onder meer wat de leerstof precies inhoudt en er is aandacht voor het verschil tussen niveau 4 en 5. De bijeenkomst is ook bedoeld voor leidinggevenden die willen toetsen of deze module voor hun teamleden interessant is. Kijk voor meer informatie over de opleiding en over de bijeenkomst op de website van Campus Gouda.