Terug naar het overzicht

De 23e Stationspiano staat in Gouda

De stationspiano op station Gouda wordt onthuld door wethouder Thierry van Vugt.

Gouda heeft een Stationspiano in het kader van Gouda750. Het is de 23e Stationspiano van Nederland. De piano werd vandaag onthuld door wethouder Cultuur Thierry van Vugt. “Muziek verbindt; met muziek geven wij de Goudse cultuur door. Dit initiatief laat zien hoe betrokken Gouwenaars zijn bij culturele activiteiten in de stad. Samen maken wij ook op het station van Gouda een bruisende cultuurstad en geven we bezoekers aan onze stad een warm welkom.” Iedereen is vanaf vandaag welkom om te komen spelen, en je hoeft daar echt niet de nieuwe Mozart voor te zijn.

Burgemeester achter de piano

Burgemeester Pieter Verhoeve speelde samen met oud-burgemeester Jan Hein Boone een quatre-mains, waarmee ze de piano-estafette officieel openden. Ook het Gouda750 lied, ‘Gouda gaat nooit voorbij’ werd in een speciale versie gespeeld.

Goudse kunst

De piano is beschilderd door de Goudse Kunstenaar Suzan Schuttelaar met haar leerlingen van Cultuurhuis Garenspinnerij. De initiatiefnemers willen met dit plan in het feestjaar Gouda750 Gouda doorgeven, verbinden en leuker maken. Op de trein wachten in station Gouda was nog nooit zo leuk.

Gouda750 piano

In het najaar van 2021 begon het plan om een Stationspiano in de hal van station Gouda te plaatsen vorm te krijgen. Een clubje enthousiaste Gouwenaars nam contact op met de Stationsmanager, en het enthousiasme sloeg meteen over. Cox Pianoservice was meteen voor het plan te porren, voor piano en onderhoud.

Gouda viert feest!

In 2022 vieren we dat het 750 jaar geleden is dat Graaf Floris V van Holland stadsrechten verleende aan Gouda. Een feest, leunend op de historie maar gericht op de toekomst. Gouda750 is voor iedereen, jong en oud, groot en klein, Gouwenaar en bezoeker. Gouda750 inspireert inwoners, bedrijven en instellingen om de stad nóg mooier en leuker te maken. Het motto van het feest is dan ook Geef Gouda door! Meer informatie is te vinden op de website van Gouda750.