Terug naar het overzicht

Doorvaardagen komen eraan

2 recreatiebootjes op het water in Gouda.

Onbeperkt heen en weer varen tussen Reeuwijk en Gouda

Deze zomer vindt er een aantal doorvaardagen plaats. De gemeente Gouda organiseert dit samen met het Gouds Sluiswachtersgilde. Op die dagen kunt u onbeperkt heen en weer varen van het Reeuwijks Verlaat tot en met de Kleiwegbrug in Gouda en andersom. Zaterdag 3 juli is de eerste doorvaardag van 10.00 tot 19.30 uur. Daarna volgen de zaterdagen 10 juli, 28 augustus, en 4 september op dezelfde tijd. Voor de Reeuwijkse Plassen moet u als schipper wel een ontheffing aanvragen.

Wethouder Thierry van Vugt: “1 van de geweldige dingen aan Gouda is al dat water en natuur in de buurt. Tijdens de doorvaardagen maken we hier met onze buren in Reeuwijk optimaal gebruik van. De gemeente Gouda wil de vaarverbinding tussen de Reeuwijkse Plassen en de binnenstad van Gouda verbeteren.”

4 doorvaardagen, géén vaste tijden

De bediening van de bruggen en sluis tussen Gouda en Reeuwijk is normaal op vaste tijden en slechts 3 keer per dag. In het hoogseizoen (juni, juli en augustus) is dit op zaterdag en zondag 4 keer per dag. Tijdens de doorvaardagen hoeft u geen rekening te houden met bedieningstijden en doorvaartijden. Er wordt op die dagen onderzocht of er dan meer bezoekers gebruik maken van deze vaarverbinding.