Terug naar het overzicht

Geld besparen met de Groene Bon

Gasfornuis

De gemeente Gouda biedt voor de 3e keer de Groene Bon aan. Dit is een waardebon waarmee u voor maximaal € 75,- energiebesparende producten kunt kopen bij de bedrijven die hieraan meedoen. Op dit moment zijn dat EOS verlichting, Gamma, Praxis en de webshop van de Woonwijzerwinkel.

Kleine investeringen

Energiebesparende maatregelen hoeven niet duur te zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld uw gloeilampen vervangen door ledlampen, folie aanbrengen achter de verwarming of een brievenbusborstel monteren. Wethouder Michel Klijmij – van der Laan: “De Groene Bon is voor kleine maatregelen die allemaal energie besparen. We willen hiermee laten zien dat inwoners met weinig moeite al kunnen starten. Met deze bon kunnen mensen zelf kiezen wat ze nodig hebben. Bent u zo enthousiast geworden dat u wilt investeren in meer comfort en lagere kosten op de lange termijn? Vraag dan eens een gratis advies van een energiecoach aan. Verduurzamen doet u voor uzelf, uw (klein)kinderen, voor lagere kosten of voor een beter klimaat in het algemeen. En… de 1e stap zetten is makkelijker dan u denkt.”

Via de pagina ´Gratis energieadvies´ maakt u een gratis afspraak met een energiecoach van de gemeente Gouda. Zij helpen u graag bij vragen over hoe u uw huis beter isoleert of energie bespaart.

Hoe werkt de Groene Bon in de winkel?

In de deelnemende winkels zijn meestal stickers geplakt bij de producten die meedoen. De kassamedewerker scant uw bon en u krijgt dan maximaal € 75,- korting op de producten.

Aanvragen

U kunt de Groene Bon aanvragen via de website van de gemeente. Lukt het niet om de bon digitaal aan te vragen? Dan kunt u het formulier ook aan de balie in het Huis van de Stad ophalen. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 14 0182. Dit is de laatste Groene-Bonactie. Er is een klein aantal bonnen beschikbaar, op is op.