Terug naar het overzicht

Gemeente bedankt vrijwilligers met vrijwilligersfeest

De koning opent de tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda in de Sint-Janskerk. De koning maakt van 2 linten 1 lint door middel van klittenband.

Gouda bestaat 750 jaar. Vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor dit bijzondere jaar. Om hen te bedanken is er op vrijdag 14 oktober een vrijwilligersfeest in de Theaterbakkerheij. Het feest heeft als thema: Gouda750.

Dankzij de vrijwilligers, die dit jaar Goudgevers worden genoemd, was er een mooie opening van Gouda750 met ‘Beleef het wonder van Gouda’ en een Super Cool Kidsfeest. Ook zijn er Goudse Giganten, Goudse iconen en is er een wandkleed gemaakt. Verder hebben de vrijwilligers Goudse verhalen en foto’s verzameld. De gemeente bedankt met het feest de Goudgevers voor hun inzet. Aanmelden voor het feest kan tot en met 13 oktober. Neem hiervoor contact op met uw eigen organisatie of mail naar Mary Geerts en Ingrid Vink via vip@gouda.nl. Let op: vol is vol.

Moeilijke omstandigheden

Goudse vrijwilligers hebben zich de afgelopen 2 jaar, ondanks de moeilijke omstandigheden, ook ingezet voor onze inwoners die wel wat hulp konden gebruiken. Ze hielpen met boodschappen doen, gaven muzikale optredens buiten bij zorgcentra, verwelkomden vluchtelingen op de Hotelboot en de Blokkerlocatie, verzorgden maaltijden in Buurtcentra en gingen gezellig met iemand op stap. Ook sportclubs, culturele- en natuurorganisaties hebben op een creatieve manier zo veel mogelijk activiteiten georganiseerd. Kortom: Goudgevers en vrijwilligers zijn goud voor 750 jaar Gouda!

Foto: Hans Tibben