Terug naar het overzicht

Gemeente Gouda laat grof huishoudelijk afval gratis ophalen

Foto van een vuilniswagen van Cyclus

Grof huishoudelijk afval is afval dat niet in een vuilniszak of minicontainer past. Denk hierbij aan een stoel, kast, strijkplank, bank of krukje. Grof huishoudelijk afval kunt u gescheiden inleveren op de milieustraat of kunt u vanaf maandag 30 mei 2022 gratis op laten halen door Cyclus.

Voorheen werd het grof huishoudelijk afval tegen betaling (maximaal 2 kuub) opgehaald. Vanaf maandag 30 mei 2022 hoeven inwoners van de gemeente Gouda hier niet meer voor te betalen. Met deze dienstverlening hoopt de gemeente Gouda in samenwerking met Cyclus een extra service te bieden aan inwoners en het aantal dumpingen tegen te gaan.

Het grof huishoudelijk afval wordt alleen op afspraak opgehaald. Een afspraak maken verloopt via de klantenservice van Cyclus. Gouda is opgesplitst in 4 gebieden. Elk gebied wordt 1 keer in de 2 weken gereden.

Aanbiedregels

Heeft u een afspraak gemaakt? Dan zijn de aanbiedregels als volgt:

  • Op de dag dat het grofvuil opgehaald wordt, mag het vanaf 6.00 uur worden aangeboden. Om 7.30 uur moet het grofvuil op de aanbiedplaats staan.
  • Een stuk grofvuil mag niet zwaarder zijn dan 25 kilogram.
  • Het grofvuil dient zoveel mogelijk gebundeld te zijn.
  • Een stuk grofvuil mag niet langer zijn dan 1,50 meter.
  • De inhoud van een stuk grofvuil mag niet meer zijn dan 1 kubieke meter.
  • Grofvuil dat in zakken en dozen wordt aangeboden, wordt niet meegenomen (dat past in de minicontainer).

Weggooien is zonde

Spullen die nog bruikbaar zijn kunt u ook weggeven, doorverkopen of door de kringloopwinkel op laten halen. Zo kan iemand anders weer blij gemaakt worden en kunnen spullen een tweede leven krijgen. In de afvalkalender van Cyclus vindt u een overzicht van de kringloopwinkels in Gouda. Log in met uw postcode en huisnummer en zoek op kringloopwinkel.

Milieustraat

Zijn de spullen echt niet meer bruikbaar? Dan kunt u de spullen ook naar de milieustraat brengen. Bij de milieustraat wordt alles gesorteerd en apart verwerkt. Vervolgens worden er nieuwe grondstoffen en spullen van gemaakt. Zo werken we samen aan een circulaire economie en dragen we bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

De milieustraat aan de Goudkade 25 in Gouda is van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 16.00 uur open. De milieustraat in Gouda is alleen toegankelijk met een reservering. Het maken van een reservering kan via de website van Cyclus of via de Cyclus afval-app.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze dienstverlening of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182 54 75 00 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).