Terug naar het overzicht

Gemeente Gouda lanceert nieuwe afvalcampagne met Blinkie in de hoofdrol

Wethouder Michel Klijmij-van der Laan, een ambassadeur en Blinkie bij een container

In de nieuwe afvalcampagne van de gemeente Gouda vraagt Blinkie aandacht voor het omgaan met afval. Hierbij ligt de focus van de gemeente vooral op afval scheiden en afval in de goede ondergrondse container gooien om zo onze gezamenlijke leefomgeving netjes houden. De afgelopen weken was het afvalmannetje Blinkie al te zien in de stad op abri’s en borden. Vandaag lanceerde wethouder Michel Klijmij-van der Laan samen met een ambassadeur én Blinkie officieel de campagne.

Wethouder openbare ruimte Michel Klijmij-van der Laan: “Afval is een groot probleem in de meeste gemeenten en dus ook in Gouda. Met deze nieuwe campagne willen we bewustwording creëren bij onze inwoners door met de introductie van Blinkie meer tips te geven over afval scheiden. Zo blijft onze leefomgeving netjes mede dankzij de buurt en hopen we andere inwoners te stimuleren hetzelfde te doen: je afval op de goede manier scheiden en de omgeving netjes houden.’’

Geen onwil

Vanuit de meldingen over afval die we als gemeente binnen krijgen weten we dat het niet correct plaatsen van afval niet altijd te maken heeft met onwil maar ook met onwetendheid. Blinkie is in het leven geroepen om hier meer duidelijkheid in te scheppen en bewoners te enthousiasmeren voor een schoner Gouda.

Social media account @Blinkie_Gouda

Op het social media account @Blinkie_Gouda deelt Blinkie onder de slogan ‘Laat de buurt blinken’ verhalen uit de buurt en geeft hij ‘opfrissers’ hoe het ook alweer zat met afval scheiden. Ook motiveert Blinkie bewoners om ‘Uitblinker’ te worden. De gemeente werkt binnen deze campagne nauw samen met Cyclus. Het afvalverwerkingsbedrijf haalt het afval op in Gouda en heeft daarom goed zicht op welke plekken extra aandacht nodig hebben. Het gaat hierbij voornamelijk om de ondergrondse containerlocaties in de wijken.

Met behulp van de campagne, ambassadeurs én Cyclus moeten rommelige plekken er schoner uit komen te zien. Komende tijd zullen er verschillende acties volgen. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden als ambassadeur? Dan kunt u mailen naar gemeente@gouda.nl.

Foto: Astrid den Haan