Terug naar het overzicht

Gezocht: kandidaten nieuwe Goudse Sportraad

Foto van wethouder Michiel Bunnik op een fiets.

Heeft u passie voor sport? Dan is de nieuw op te richten Goudse Sportraad iets voor u!

De Goudse Sportraad gaat advies geven aan het college en de gemeenteraad over belangrijke vraagstukken op het gebied van sport en bewegen. Hierbij is het de wens dat elke inwoner van Gouda genoeg beweegt, plezier beleeft aan sporten en dit op een veilige manier kan doen op zijn of haar eigen niveau. Het is daarbij belangrijk dat er vanuit verschillende invalshoeken naar sport wordt gekeken. Vanuit verenigingen, individuele sporters en commerciële sportorganisaties. Maar ook vanuit andere sectoren zoals onderwijs, welzijn, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg. Dit gebeurt altijd in een samenspel tussen de driehoek: Sportraad, gemeente en SPORT•GOUDA. Dit is in Gouda de partij die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het door de gemeente vastgestelde beleid.

Wethouder Michiel Bunnik: “Sporten en bewegen is om veel redenen belangrijk. Het is gezond, goed voor de ontwikkeling en sociale contacten en het kan worden ingezet om problemen op te lossen. Het is dan ook de wens dat zoveel mogelijk Goudse inwoners voldoende sporten en bewegen. Op een manier die zo goed mogelijk bij hem of haar past. Bij een vereniging, een sportschool, op straat of in het park, in een groep of alleen, op school of als revalidatie. Wilt u meedenken en adviseren over hoe dit in Gouda zo goed, leuk en veilig mogelijk georganiseerd kan worden? Dan is de sportraad wat voor u!”

Meer weten?

Heeft u interesse in een belangrijke vrijwilligersfunctie met veel betrokkenheid bij sportactiviteiten in Gouda? Wilt u meedenken en adviseren over de sport en het sportbeleid in Gouda? Wilt u veel nieuwe contacten opdoen in de Goudse sportwereld? En wilt u daarvoor samenwerken in een divers en inspirerend team? Ga dan naar de website van de Goudse sportraad. Hier leest u meer over het bijbehorende profiel en de procedure die we volgen. Aanmelden kan tot 3 april.

Foto: Pim Mul