Terug naar het overzicht

Gouda 4 dagen in het teken van Waterstad750

Versierde zeilschepen in de Museumhaven tijdens Gouda waterstad 2015

Komend weekend, van donderdag 28 tot en met zondag 31 juli, hult Gouda zich in een historische scheepssfeer en bedrijvigheid. Gouda Waterstad750 is het gezellige stadsfestival met ruim 220 historische schepen uit het hele land.

Er vinden festiviteiten plaats rond de Museumhaven, het IJsselpark, de binnenstad, grachten en singels. Zo kunnen bezoekers varen in een drakenboot, zijn er wateractiviteiten in de Fluwelensingel, themawandelingen, feesten en demonstraties. Ook is er een scheepsambachtenmarkt bij de Bogen en wordt het shantyfestival Songs about Fish and Ships georganiseerd. Gouda Waterstad750 is ontmoeten, eten en drinken in de jarige stad!

220 historische schepen

Er zijn zo’n 220 historische schepen in de Goudse grachten en singels te bezichtigen. De leden van De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) zijn in verband met het grote waterevenement Gouda Waterstad750 samen met andere erfgoed- en schippersbehoudorganisaties aanwezig om samen de 750 jaar geschiedenis van Gouda als waterknooppunt te vieren. Vanwege het evenement is de haven van maandag 25 juli tot en met maandag 1 augustus niet bereikbaar voor andere boten. Bekijk het programma op de website van Gouda Waterstad.