Terug naar het overzicht

Gouda, deel je wens in de Sint Joostkapel

De Sint Joostkapel met de wensboom en een tafeltje waarop kaarsjes staan

Corona heeft ons het afgelopen jaar allemaal getroffen op verschillende manieren. De maatregelen hebben veel impact op ons dagelijks leven. Ook zijn er Gouwenaars ziek geweest of zelfs aan corona overleden. Aan het eind van 2021 bieden we iedereen graag de gelegenheid om hierbij stil te staan én om hoopvol vooruit te kijken naar het nieuw jaar. De gemeente heeft hiervoor een plekje ingericht in de binnenstad, in de Sint Joostkapel aan de Lage Gouwe 134. Iedereen die dat wil, kan hier een kaarsje aansteken en een wens ophangen in de wensboom. Uiteindelijk is verbinding met elkaar hetgeen wat ons leven betekenis geeft.

Burgemeester Pieter Verhoeve: “Dit plekje biedt een moment van rust en bezinning. Even stilstaan bij wat er is gebeurd afgelopen jaar en waar we op hopen voor aankomend jaar. Dat kunnen grote dingen zijn maar ook hele kleine dingen. Waar bent u dankbaar voor en wat laat u liever achter in 2021? Als we dat als Gouwenaars allemaal doen, dan doen we het toch samen.”

Van woensdag 16 december tot en met vrijdag 7 januari kan iedereen een wens delen op elke woensdag en vrijdagmiddag van 13.00 – 17.00 uur. Ook is de Sint Joostkapel elke avond van 19.00 tot 21.00 uur geopend voor iedereen die vanuit geloofsovertuiging de kapel komt bezoeken.

Onder de hashtag #Goudadeeljewens wordt er op ook op social media aandacht gevraagd voor de wensboom. Gouwenaars die niet naar de kapel komen, kunnen vanuit huis hun eigen gedenkmomentje maken en delen via deze hashtag.