Terug naar het overzicht

Gouda hijst vlag voor aandacht geweld tegen vrouwen en meisjes

Vlag campagne Orange the world wappert voor het Huis van de Stad.

Wethouder Corine Dijkstra hees vanmiddag de Orange the World vlag voor het Huis van de Stad. Zowel de wethouder als de voorzitters van Soroptimist en Zonta Gouda gaven een korte toespraak. De vlag wappert tot 10 december ter ondersteuning van de campagne Orange the World. Deze wereldwijde campagne bestaat uit acties om iedereen bewust te maken van het probleem dat geweld tegen vrouwen en meisjes vaak voorkomt.

Geweld hoort nergens thuis

Wethouder Corine Dijkstra: “Helaas hebben we ook in Gouda te maken met geweld tegen vrouwen en meisjes, vooral in huiselijke kring. Wij ondersteunen het initiatief van Orange the World graag want geweld hoort nergens thuis. In Gouda werken we voortdurend aan de verbetering van het signaleren en duurzaam stoppen van onveilige leefsituaties. Inwoners en professionals worden aangemoedigd in gesprek te gaan bij vermoedens van onveiligheid, met elkaar en zo nodig met Veilig Thuis.”

Wereldwijde campagne

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. In meer dan 90 landen wereldwijd wordt tussen 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) en 10 december (internationale mensenrechtendag) 16 dagen lang actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen. Iedereen kan meedoen! Kijk op de website van Orange the World voor meer informatie