Terug naar het overzicht

GroenLinks draagt nieuwe wethouder Klijmij-van der Laan voor

Gisteravond is de door GroenLinks voorgedragen wethouder Michel Klijmij-van der Laan benoemd door de gemeenteraad als nieuwe wethouder in het college van Gouda. Klijmij-van der Laan wordt wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit, Openbare Ruimte en Participatie. De 41-jarige Klijmij-van der Laan is een bekende in de stad. Hij is de afgelopen 15 jaar als docent verbonden geweest aan het Coornhert Gymnasium en de afgelopen 12 jaar was hij als raadslid actief voor GroenLinks.

Klijmij-van der Laan, van oorsprong sociaal geograaf, is de afgelopen 15 jaar docent Aardrijkskunde geweest op het Coornhert Gymnasium en woont als geboren Gouwenaar al zijn hele leven in de stad. Hij heeft 3 dochters en zijn vrouw is net als hij, lerares op een middelbare school.

Grote eer

Wethouder Michel Klijmij-van der Laan vindt het een grote eer dat hij is gevraagd als wethouder en denkt dat zijn ervaringen als onderwijzer hem goed van pas zullen komen: ‘’Het onderwijs is een ontzettend uitdagende omgeving om te werken. Je moet constant scherp zijn en zowel op inhoud als sociaal vlak sterk in je schoenen staan tussen de pubers. Het is veel schakelen want elk moment kan er weer iets onverwachts gebeuren waar je mee om moet gaan. Dat is denk ik een nuttige ervaring voor in de politiek. Want alle maatschappelijke problemen komen uiteindelijk ook de klas binnen.’’

Klijmij-van der Laan staat voor een schoon, groen en toekomstbestendig Gouda en wil meewerken aan een stad waarin iedereen zich kan ontwikkelen en ontplooien. Nu en in de toekomst.

College van B en W feliciteert Klijmij-van der Laan

Burgemeester Pieter Verhoeve feliciteert Klijmij-van der Laan met zijn benoeming: ‘’We zijn enorm blij met deze gedreven en enthousiaste Gouwenaar aan boord als wethouder en zijn ervan overtuigd dat hij zijn visie op de stad vorm gaat geven in zijn wethouderschap. We wensen Michel Klijmij-van der Laan veel succes en vooral ook veel plezier toe in zijn nieuwe ambt.”

Michel wil de aankomende tijd intensief in gesprek met iedereen in de stad over een aantal grote onderwerpen: de energie- en warmtetransitie, het groen, de openbare ruimte en bodemdaling. Allemaal onderwerpen die ingrijpen op de directe leefomgeving van inwoners. Zijn voorganger Hilde Niezen heeft veel gedaan op het onderwerp bodemdaling, waardoor Gouda nu een koploper is in het omgaan met bodemdaling. Het landelijk expertisecentrum wordt daarom ook in Gouda gevestigd. Deze centrale positie wil Michel Klijmij-van der Laan natuurlijk behouden.

Foto: Oscar van der Wijk