Terug naar het overzicht

Inschrijving BinnenKijken bij Bedrijven 2021 geopend

Initiatiefnemers van Binnenkijken bij bedrijven met onder andere projectleider Maya van Es en wethouders Bunnik en Tetteroo.

Bedrijven kunnen van 25 tot en met 29 oktober weer hun deuren openen voor werkzoekenden en stagiairs tijdens BinnenKijken bij Bedrijven (BKBB). BKBB is een evenement waar werkgevers op een makkelijke manier mogelijk nieuwe werknemers kunnen ontmoeten. De inschrijving voor bedrijven is nu geopend op de website van BinnenKijken bij Bedrijven.

BKBB is een vernieuwde voortzetting van Kom Binnen Bij Bedrijven. WerkgeversServicepunt Midden-Holland organiseert het evenement. Alle gemeenten in de arbeidsregio doen mee: Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Tijdens de actieweek zetten bedrijven en organisaties in de regio hun deuren open voor binnenkijkers: mensen die een nieuwe baan willen, een carrièreswitch willen maken, een werkervaringsplek zoeken of stage willen lopen. Mogelijk nieuwe werknemers krijgen zo een goed beeld hoeveel banen er zijn in de regio en van hun mogelijkheden bij een bepaald bedrijf. En werkgevers maken op een makkelijke manier kennis met mogelijk nieuw personeel.

Registratie bedrijven

Bedrijven die mee willen doen aan BKBB kunnen zich registreren via de website van BinnenKijken bij Bedrijven. Met hun inlogcodes kunnen ze daarna hun bedrijfspagina beheren. Daarop geven ze aan welke vacatures en stageplaatsen ze hebben, en wanneer belangstellenden kunnen langskomen. Hoe vaak en hoe lang bedrijven hun deuren openen in de actieweek, bepalen ze zelf. Ook bepalen ze zelf hoe hun programma eruitziet. Ze kunnen bezoekers bijvoorbeeld een rondleiding geven, maar ook 1-op-1-gesprekken voeren. Vanaf 6 september kunnen werkzoekenden en stagiairs zich via de site aanmelden bij bedrijven waarin ze geïnteresseerd zijn.

BKBB wordt ondersteund door VNO-NCW en de ondernemersverenigingen in de arbeidsmarktregio: Gouda Onderneemt, Ondernemerskring Krimpenerwaard, Ondernemers Platform Waddinxveen en Ondernemers Platform Bodegraven-Reeuwijk.

Op de foto van links naar rechts: Edo Kist (Bol BV Installatietechniek), Marcel Touw (Lasopleiding Gouda), Maya van Es (regionaal projectleider BKBB), Michiel Bunnik (wethouder economie en werkgelegenheid), Wim Oostrom (Oostrom Installatiebedrijf), Rogier Tetteroo (wethouder werken en inkomen), Wilfred Kemp (Dynamic Control Technology) en Mathieu Dolman (Dolman Techniek BV).

Foto: Astrid den Haan