Terug naar het overzicht

Inschrijving BinnenKijken bij Bedrijven geopend

Deelnemende bedrijven in 2021 samen op de foto met projectleider Maya van Es in het midden.

Alle bedrijven in de arbeidsmarktregio Midden-Holland (gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen) kunnen 13 tot en met 18 juni hun deuren openen en mogelijke nieuwe werknemers, stagiaires of werkervaringszoekers ontmoeten. De inschrijving voor bedrijven is nu geopend.

Grootste banenevent van de regio

BinnenKijken bij Bedrijven, eerder bekend als Kom Binnen Bij Bedrijven, is het grootste banenevent van de arbeidsmarktregio Midden-Holland. Projectleider Maya van Es: “Ik ben trots dat we dit al voor de 8e keer organiseren. In eerdere jaren deden vele bedrijven en organisaties mee en waren de bezoekersaantallen hoog. Er zijn mooie ontmoetingen ontstaan en succesvolle matches gemaakt tussen werkzoekenden en werkgevers. Bij BinnenKijken bij Bedrijven kan je als werkzoekende op een laagdrempelige manier een kijkje in de keuken nemen bij een bedrijf. Elkaar ontmoeten en in gesprek gaan. Werkgevers zien goed wie bij het bedrijf of de functie past. Als je nog wel een baan hebt, is het ook een ideale gelegenheid om je te oriënteren op ander werk.” Bekijk hieronder het filmpje van BinnenKijken bij Bedrijven 2021:

Registratie bedrijven

Bedrijven die mee willen doen kunnen zich registreren via de website BinnenKijken bij Bedrijven. Zij beheren hun eigen bedrijfspagina met daarop bijvoorbeeld vacatures en stageplaatsen. Daar kunnen zij ook aangeven wanneer belangstellenden langs kunnen komen, hoe vaak en hoe lang de deuren geopend zijn. Ieder bedrijf beslist zelf wat hun programma is. Sommige bedrijven geven rondleidingen, anderen gaan 1-op-1-gesprekken aan. Vanaf 2 mei kunnen werkzoekenden en stagiairs zich inschrijven om in de week van 13 tot en met 18 juni binnen te kijken bij de bedrijven waarin ze geïnteresseerd zijn.

Horeca in de schijnwerpers

BinnenKijken bij Bedrijven zet elk jaar een branche in de schijnwerpers. Dit jaar is dit de horeca. Mede omdat veel horecabedrijven op zoek zijn naar personeel. Er is dit jaar dus extra aandacht en promotie voor de horeca, maar juist ook bedrijven uit andere branches kunnen meedoen.

BKBB wordt ondersteund door VNO-NCW en de ondernemersverenigingen in de arbeidsmarktregio: Gouda Onderneemt, Ondernemerskring Krimpenerwaard, Ondernemers Platform Waddinxveen en Ondernemers Platform Bodegraven-Reeuwijk.