Terug naar het overzicht

Ja-ja-sticker in Gouda

Foto van brievenbussen. Sommige hebben een nee-nee sticker en een nee-ja sticker.

Gouda stapt vanaf 6 juni over op de ja-ja-sticker. Zonder ja-ja-sticker op de brievenbus ontvangt u straks geen reclamefolders meer. Wilt u folders blijven ontvangen? Plak dan een ja-ja-sticker op de brievenbus.

Ontvangt u toch reclame? Bewaar dan deze ongevraagde en ongeadresseerde folders als bewijs. U kunt dit vanaf 6 juni op de website van de gemeente melden. De gemeente neemt daarna contact met u op.

Reclamefolders en huis-aan-huisbladen

Reclamefolders zijn folders en brieven die gratis huis-aan-huis worden bezorgd zonder dat uw adres erop staat. Als uw adres op het reclamemateriaal staat, zijn het geen reclamefolders. Ook folders van bijvoorbeeld vrijwilligersorganisaties of politieke partijen zijn geen reclamefolders. De gemeente kan niets doen tegen geadresseerde reclamepost. Hiervoor moet u zelf contact opnemen met het bedrijf dat de reclame verstuurt. Voor huis-aan-huisbladen verandert er niets. Huis-aan-huisbladen worden overal bezorgd, behalve bij brievenbussen met een nee-nee-sticker.

Wilt u een brievenbussticker?

Haal deze gratis op bij de receptie van het Huis van de Stad. Ook kunt u deze gratis aanvragen bij de bezorgbranche Spotta. Verder kunt u de sticker online bestellen. Dit kost vaak geld.

Minder reclamefolders

Wilt u minder reclamefolders ontvangen? Stel dan uw eigen folderpakket samen. Dan ontvangt u alleen uw favoriete folders. Of bekijk reclamefolders online. Meer tips over het besparen op reclamefolders vindt u op de website van Milieu Centraal.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de ja-ja-sticker in Gouda op de pagina over de ja-ja-sticker.