Terug naar het overzicht

Jongeren praten mee over toekomst van het Stadhuis

Op de trap bij het Stadhuis staan onder andere de jongeren die met burgemeester Verhoeve in gesprek gingen over de toekomst van het Stadhuis.

Vandaag gingen jongeren uit Gouda aan de slag met de toekomst van het Stadhuis. Alle middelbare scholen, het MBO Rijnland en het Hoornbeeck college kregen een uitnodiging om 2 leerlingen van hun school af te vaardigen om samen na te denken over de toekomst van het Stadhuis. Hoe ziet die eruit? De werksessie met jongeren is georganiseerd door gemeente Gouda in samenwerking met Kwadraad. Museum Gouda was ook bij de sessie aanwezig.

Het doel van de werksessie was om de ideeën die leven bij de Goudse jongeren op te halen en waar kansen liggen deze mee te nemen in de herbestemming van het Stadhuis. Wethouder Thierry van Vugt (vastgoed, cultuur en erfgoed): “Het is mooi te zien dat onze jeugd ook enthousiast meedenkt over de nieuwe invulling van het Stadhuis en hoe we dat door willen en kunnen geven aan toekomstige generaties. Het was een erg leuke ochtend en we gaan tevreden naar huis met een tas vol waardevolle ideeën en suggesties. Het geeft ons inzicht in de wijze waarop jongeren hun Stadhuis willen gebruiken en beleven. Een plek voor iedereen.”

Herbestemming Stadhuis

De Gemeente Gouda wil het iconische Stadhuis op de Markt een nieuwe invulling geven. In samenwerking met Museum Gouda, de Sint-Janskerk en de Waag wordt er gewerkt aan een plan, waarbij het Stadhuis een functie krijgt met meer maatschappelijke betekenis én waarbij de verbinding met de stad wordt versterkt. Inwoners en organisaties worden betrokken bij de ontwikkeling van het plan.

Op de trap bij het Stadhuis staan onder andere de jongeren die met burgemeester Verhoeve in gesprek gingen over de toekomst van het Stadhuis.

Fotobijschrift

Nadat burgemeester Pieter Verhoeve de jongeren een rondleiding door het gebouw had gegeven, gingen ze met elkaar in gesprek samen met wethouder Thierry van Vugt en Rudolf Oosterbaan van Kwadraad. Ook werd er een groepsfoto gemaakt.

Foto: Astrid den Haan