Terug naar het overzicht

Onbeperkt varen tussen Reeuwijkse Plassen en Gouda op 27 augustus

Op de afbeelding staan 2 bootjes die door een sluis gaan varen.

De gemeente Gouda organiseert op zaterdag 27 augustus aanstaande samen met het sluiswachtersgilde de doorvaardag. Tussen 10.00 uur en 19.30 uur kan onbeperkt heen en weer worden gevaren tussen Gouda en Reeuwijk. Het Reeuwijks Verlaat, de bruggen bij de Karnemelksloot en de Kleiwegbrug worden dan continu bediend. Een mooie gelegenheid om een dag naar Gouda of naar de Reeuwijkse Plassen te gaan.

Vaste tijden

De bediening tussen Gouda en Reeuwijk is normaal op vaste tijden en slechts 3 keer per dag. In het hoogseizoen (juni, juli en augustus) is dit op zaterdag en zondag 4 keer per dag. Tijdens de doorvaardag hoeven waterrecreanten helemaal geen rekening te houden met de beperkte bedieningstijden.

De gemeenten Gouda en Bodegraven-Reeuwijk willen de vaarverbinding van de Reeuwijkse Plassen naar de binnenstad van Gouda en vice versa verbeteren. Voorgaande jaren waren de doorvaardagen een groot succes.

Voor de Reeuwijkse Plassen is een vaarvergunning verplicht. Deze is te koop bij de Sup en Watershop, Verlengde Breevaart 3 in Reeuwijk.