Terug naar het overzicht

Oosthaven Gouda decor voor filmopnames ‘Een schitterend gebrek’

Oost- en Westhaven met gracht. Op de achtergrond is de Sint-Janskerk te zien.

Tussen maandag 6 en vrijdag 10 juni zijn er filmopnames aan de Oosthaven, tussen de Minderbroederssteeg en de Lange Noodgodsstraat. Het gaat om opnames van de boekverfilming van Arthur Japin’s boek ‘Een Schitterend Gebrek’. Het verhaal speelt zich af in 1758 waardoor het historische centrum van Gouda goed past bij de tijdgeest van deze opname. Tijdens de opnames kunnen bewoners en weggebruikers overlast ervaren. Wij doen ons best om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Parkeervergunning binnenstad ook geldig op Klein Amerika

De opnames hebben gevolgen voor omwonenden. Aan de Oosthaven, de Westhaven en de IJsselkade worden parkeerplekken gebruikt voor filmopnamen en materialen. Bewoners kunnen hier volgende week niet parkeren. De parkeervergunning binnenstad is daarom van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juni 2022 ook geldig op parkeerterrein Klein Amerika. Bewoners met een parkeervergunning voor de binnenstad kunnen hier in deze periode zonder extra parkeerkaart parkeren. Vanaf 11 juni geldt dit niet meer. Daarnaast maken we bij het parkeerterrein aan de IJsselkade een aantal parkeervakken beschikbaar voor vergunninghouders. Andere weggebruikers kunnen hier dan niet parkeren.

Oosthaven aantal keer kort afgesloten

Mogelijk gaat de Oosthaven volgende week een aantal keer kort dicht voor het verkeer. Het gaat om het deel van de Oosthaven tussen de Minderbroederssteeg en de Lange Noodgodsstraat. Tijdens opnames wordt het verkeer kort tegengehouden met behulp van een verkeersregelaar. Dit zal maximaal 5 tot 10 minuten per keer zijn, en zo’n 5 tot 10 keer in totaal, verdeeld over de week.

Borden te vroeg geplaatst

Vorige week heeft de filmproducent rond de Oosthaven borden geplaatst over de afsluiting. Omwonenden waren hierover nog niet geïnformeerd. Het plan was eerst om de Oosthaven 5 dagen af te sluiten voor de filmopnames, maar daar is nu geen sprake meer van. Bewoners worden per brief geïnformeerd.

Foto: Astrid den Haan