Terug naar het overzicht

Raadslid Theo Krins onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Op de afbeelding ziet u een Koninklijke Onderscheiding

Maandagavond 5 juli werd de heer J.T. (Theo) Krins bij zijn afscheid van de gemeenteraad benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheiding kreeg Krins voor zijn langdurige inzet als volksvertegenwoordiger. Hij kreeg zijn versierselen uitgereikt door burgemeester Pieter Verhoeve.

Op 31 januari 2007 werd Theo Krins beëdigd als raadslid voor de ChristenUnie. Ruim 14 jaar is hij onafgebroken raadslid geweest, waarvan de laatste 7 jaren als fractievoorzitter. In die 14 jaar heeft hij zich bezig gehouden met diverse onderwerpen, vooral op het gebied van veiligheid.

Echte volksvertegenwoordiger

Theo Krins heeft zijn raadslidmaatschap als een echte volksvertegenwoordiger ingevuld. Hij is altijd zeer zichtbaar en toegankelijk geweest voor inwoners van Gouda. Zijn interesse en liefde voor de stad deelt hij via zijn blog en Twitter-account. Herhaaldelijk bracht hij zaken onder de aandacht die vervolgens zijn aangepakt, waaronder het opknappen van verwaarloosde panden in de binnenstad.

Nieuwe uitdaging

Na zijn afscheid in de politiek blijft Theo Krins actief voor Gouda. Per 1 augustus wordt hij de nieuwe voorzitter van de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG). De SOG is een overkoepelende organisatie voor ondernemersverenigingen in de Goudse binnenstad, waarbij ongeveer 300 ondernemers zijn aangesloten.

Foto: Astrid den Haan