Terug naar het overzicht

Samen maken we Gouda groener

Op de foto ziet u een boomspiegel met verschillende soorten bodembedekkers en wit-roze bloemetjes.

Zaterdag 9 oktober is het ‘Dag van de Duurzaamheid’. Ook vieren we voor het eerst het Nationale Boomspiegelfeest. Op deze dag vragen we landelijk aandacht voor duurzaamheid en voor het vergroenen van boomspiegels. Een boomspiegel is het kale stuk grond rondom de stam van een boom. 

De herfst staat voor de deur. Zolang het niet te koud is, kunt u gerust nieuwe struiken en vaste planten in de tuin zetten. Wilt u uw tuin groener maken, maar weet u niet waar u moet beginnen? Vraag dan tuinadvies aan onze tuinambassadeurs. Zij hebben voor elke tuin een oplossing. Wilt u meer groen in de wijk? Dan kunt u bijvoorbeeld een boomspiegel in uw buurt beplanten. Dat wordt dan een klein tuintje! De tuinambassadeurs geven graag advies.

Actie tegel eruit, plant erin

Lever op zaterdag 9 oktober een stoeptegel (minimaal 30 bij 30 centimeter) uit uw tuin in, en krijg een tegoedbon voor een vaste plant. De bon is te besteden bij Groencentrum Bloemendaal of bij de Reeuwijkse Plattelandswinkel.

Kom uw tegel brengen tussen 10.00 en 13.00 uur bij Winkelcentrum Goverwelle (Middenmolenplein: ingang D-Reizen). Daar staan de Goudse tuinambassadeurs van Operatie Steenbreek met een tent. Let op: maximaal 1 plantenbon per persoon. OP=OP.

De Goudse tegelactie is een gezamenlijk initiatief van Mozaïek Wonen, Gemeente Gouda, Promen, Operatie Steenbreek en de Goudse Tuinambassadeurs.

Foto: Astrid den Haan