Terug naar het overzicht

Start werkzaamheden Achter de Waag

Op de foto ziet u het plein Achter de Waag met een aantal fietsen

Deze week is de firma Van Drie uit Gouda begonnen met de werkzaamheden Achter de Waag. Het is de volgende stap na het archeologisch onderzoek. Als het werk erop zit, staan er 8 nieuwe bomen. Het gaat om 3 kastanjes in bakken langs de Zeugstraat en 5 honingbomen langs de westkant van het plein.

In de lijn van het Zeugwater, boven de overkluizing is een watertuin. Daarin en in de bakken en boomspiegels brengen we 220 vierkante meter gevarieerde beplanting aan. Het zijn vooral vaste planten. Of we alles afkrijgen voor 12 april, de dag waarop de activiteiten voor Gouda 750 starten, hangt af van het weer. In elk geval is het plein bij de start van het feestjaar weer netjes.

Extra groen en bomen

Bij deze herinrichting voegen we extra groen toe én blijft Achter de Waag de komende jaren beschikbaar voor evenementen. En op drukke dagen voor het parkeren van fietsen.

Op dit moment wordt samen met de stad gewerkt aan een fietsparkeerplan voor de hele binnenstad. Hiervan worden de 1e resultaten eind maart verwacht. Dan weten we of er fietsvoorzieningen op Achter de Waag wenselijk zijn. En zo ja, hoe die er in dat geval uit zullen zien.

Dit groenere en multifunctionele plein is een 1e stap in het uiteindelijk doel: het realiseren van de visie. In die visie staat een belangrijk 2e doel naast vergroenen. Namelijk het open maken van het Zeugwater. Het Zeugwater is door de watertuin duidelijker zichtbaar gemaakt.

Hieronder ziet u hoe het plein er straks uit ziet als u vanaf de Markt komt aanlopen.

We kregen wat vragen over hoe een watertuin eruit ziet. Daarom ziet u hieronder een uitsnede met de watertuin.

Beelden: Stijlgroep
Foto bovenaan het nieuwsbericht: Astrid den Haan