Terug naar het overzicht

Vrijwilligerspenning voor Jos Molenaar en Annie Molenaar – van den Heuvel

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda.

De heer Jos Molenaar en mevrouw Annie Molenaar – van den Heuvel hebben op donderdag 24 juni de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Corine Dijkstra. Zij ontvangen de erepenning als waardering voor hun jarenlange inzet bij Ronssehof.

De heer Molenaar was sinds januari 2007 en mevrouw Molenaar – van den Heuvel sinds januari 2009 vrijwilliger in het winkeltje van Ronssehof, waar mevrouw Molenaar tot haar 65ste heeft gewerkt. Samen waren zij iedere maandag in het winkeltje. In samenwerking met het personeel van de receptie en de keuken zorgden zij voor de bestellingen, ruimden de bestellingen in en prijsden de artikelen. Wanneer er iets niet in het standaard assortiment aanwezig was, werd dat in een andere winkel gehaald. De heer Molenaar stond achter de digitale kassa en mevrouw Molenaar ontving de klanten, ze maakten een praatje met de klanten en hielpen met het kiezen van de boodschappen.
Met de eerste lockdown in 2020 hebben ze hun werkzaamheden in het winkeltje moeten stoppen.

De heer en mevrouw Molenaar waren trouwe vrijwilligers. Heel sociaal, vriendelijk en behulpzaam.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.