Terug naar het overzicht

Vrijwilligerspenning voor de heer Verburg

Dit nieuwsbericht is verlopen.
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda.

Vandaag heeft de heer J.G. Verburg de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Corine Dijkstra. Hij heeft de erepenning ontvangen als waardering voor zijn jarenlange inzet bij het zwembad behorende bij de flats langs de Bleulandweg en de Dreef.

De heer Verburg is al 18 jaar als vrijwilliger betrokken bij het zwembad van de bewoners van het apartementencomplex aan de Bleulandweg en de Dreef. Tijdens het zomerseizoen is hij na zijn werk en in het weekend te vinden bij het zwembad. Hij zet alles klaar voor de bezoekers, maakt het sanitair schoon en zorgt voor de bevoorrading van het winkeltje.

De heer Verburg verzorgt samen met zijn moeder tevens de plantenbakken voor het appartementencomplex. Verder doet hij boodschappen voor een aantal bewoners die op hoge leeftijd zijn en helpt hen met kleine huishoudelijke werkzaamheden. Dankzij de inzet van de heer Verburg kunnen bewoners langer zelfstandig blijven wonen.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.