Terug naar het overzicht

Vrijwilligerspenning voor Elly Nieuwkoop - Spijker

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda.

Op woensdag 16 maart 2022, heeft mevrouw Elly Nieuwkoop – Spijker de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Michel Klijmij-van der Laan. Zij heeft de erepenning ontvangen als waardering voor haar jarenlange inzet bij Het Speelcafé (voorheen Speel-o-theek) in het Ontmoetingscentrum Van Noord.

Mevrouw Nieuwkoop zet zich vanaf 1999 in voor het spelende kind. Ze begon als vrijwilliger bij de speel-o-theek in Wijkcentrum De Buurtstee. Daar zorgde ze ervoor dat ouders voor hun peuters passend speelgoed konden lenen en dat het assortiment actueel was.

In 2009 werd het Speelcafé vanuit de speel-o-theek opgericht en mevrouw Nieuwkoop was meteen bereid om ook daar haar energie in te steken en dat doet ze tot op de dag van vandaag!

De speel-o-theek is opgeheven en het speelcafé is meeverhuisd naar Ontmoetingscentrum Van Noord. Iedere dinsdagochtend is zij als eerste aanwezig om het spelmateriaal klaar te zetten zodat ouders, grootouders en gastouders met de peuters kunnen spelen.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.