Terug naar het overzicht

Welkom, 74.000ste Gouwenaar!

Op de foto ziet u Pieter Verhoeve samen met de kersverse vader van de 74.000 inwoner van Gouda

27 juli 2021 komt in de geschiedenisboeken van Gouda. Vandaag heeft een trotse vader zijn dochter Martha Sara ingeschreven als 74.000ste inwoner van onze mooie stad. Burgemeester Pieter Verhoeve: “We verwelkomen Martha Sara in onze mooie stad. Gouda gaat goed voor je zorgen. Want alle grote mensen van nu, willen graag dat je alle kansen krijgt om later succesvol te zijn.”

De kersverse vader werd op het Huis van de Stad, na de geboorteaangifte, verrast door de burgemeester.  Voor de nieuwe burger kreeg hij een aantal mooie cadeaus mee, die een blijvende herinnering vormen voor deze speciale gelegenheid. En voor de moeder was er natuurlijk een mooie bos bloemen. Na deze felicitaties en presentjes is de vader weer snel naar de moeder en het kind gegaan. Blij verrast natuurlijk!

De pasgeboren Martha Sara vindt straks alles voor een mooie jeugd in en om Gouda. Een grote keuze aan scholen en opleidingen, cultuur, horeca, maar ook sportclubs op mooie accommodaties, veel groene natuur  en recreatiewater. En natuurlijk een sfeervolle binnenstad. Je hoeft je, als je hier opgroeit, nooit te vervelen.  

Het inwonertal van Gouda schommelt sinds de jaren ‘90 rond de 70.000 à 71.000 inwoners. Vanaf 2016 zet zich een stijgende lijn in, onder andere door de bouw van nieuwe woningen. In 2017 verwelkomt Gouda de 72.000ste inwoner en in 2018 de 73.000ste. Hierna vlakt de groei weer wat af. We hopen volgend jaar, mede na oplevering van nieuwe woningen in Westergouwe, de 75.000ste inwoner te verwelkomen. Dat feestelijke aantal, in het jaar van de 750ste verjaardag van Goudse stadrechten, zou het feest echt compleet maken…

Foto: Astrid den Haan