Terug naar het overzicht

Zorgverzekering via gemeente voor Gouwenaars met weinig geld

Een vrouwelijke arts houdt medicijnen en een spaarpot in haar hand. Om haar nek hangt een stethoscoop.

Inwoners van Gouda met een laag inkomen kunnen gebruik maken van de collectieve zorgverzekering bij VGZ via de gemeente Gouda. De gemeente betaalt een deel van de maandelijkse kosten voor de aanvullende verzekering. Zo kunnen inwoners met een laag inkomen goed verzekerd het nieuwe jaar in, voor minder geld. Een laag inkomen is minder dan 120% van de bijstandsnorm. Aanvragen kan tot en met 31 december 2021.

Keuze uit 2 pakketten

Inwoners kunnen kiezen uit 2 aanvullende verzekeringen:

  • Het VGZ GemeentePakket Compleet.
  • Het VGZ GemeentePakket Compleet met afkoop eigen risico

Beide pakketten zijn met een aanvullende zorgverzekering. Hiermee zijn bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie en tandartsbehandelingen voor een deel vergoed. Het pakket met afkopen van eigen risico is een slimme keuze voor mensen met hoge zorgkosten, die verwachten dat zij volgend jaar in ieder geval hun eigen risico moeten betalen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Gezond Verzekerd of op de pagina Zorgverzekering met korting. U kunt zich op de website van Gezond Verzekerd aanmelden. Wilt u weten of uw inkomen onder de 120% van de bijstand is? Kijk dan in de tabel bijstandsnormen 120%. Bij vragen kunt u ook bellen met de gemeente via telefoonnummer 14 0182.