Vermiste of gestolen fiets

Heeft u uw fiets in Gouda geparkeerd en bent u deze kwijt? Dan is uw fiets misschien naar het fietsdepot gebracht. Dit gebeurt alleen als uw fiets fout geparkeerd stond. Stond uw fiets wel juist geparkeerd? Dan is uw fiets misschien gestolen en kunt u hiervan aangifte bij de politie doen.

Ga verder zonder in te loggen en vul uw gegevens in.
Melding maken

Uw fiets staat fout geparkeerd als deze in 1 van de parkeerverbod zones staat. De fiets moet dus geparkeerd zijn in 1 van de stallingen of in 1 van de parkeervakken en niet op straat.

Als u zeker weet dat u uw fiets op de juiste plek had gestald en uw fiets toch naar een depot is gebracht, kunt u bezwaar maken. Het verwijderen van uw fiets is een formeel besluit op basis van de Algemene Plaatselijke Verordeningen (APV).

U kunt uw fiets opzoeken via de website ‘verloren of gevonden‘. Tip: gebruik daarbij de keuzemogelijkheden of de datum dat u uw fiets bent kwijtgeraakt. Heeft u uw fiets gevonden? Schrijf dan het registratienummer op, hiermee gaat de afhandeling sneller. Staat uw fiets niet op de website? Dan is deze misschien gestolen. Als u denkt dat dit zo is, kunt u aangifte bij de politie doen.

Fietsen die fout geparkeerd staan, zorgen ervoor dat de doorgang voor voetgangers, reizigers en mindervaliden slecht is. Dit wil de gemeente voorkomen. Het gaat hier om fietswrakken en langdurig gestalde fietsen (weesfietsen), die gestald staan rondom het NS-station en het begin van de Kleiweg (Regentesseplantsoen). Door foutgeparkeerde fietsen af te voeren, is er meer ruimte voor andere fietsen.

Gouda heeft 1 fietsdepot. Alle fietsen die zijn verwijderd gaan naar het fietsdepot aan de Goejanverwelledijk 10. 

Het fietsdepot is open op dinsdag 15.00 tot 17.00 en op vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur. 

Wij vragen u om het volgende mee te nemen als u uw fiets komt halen:

1.    Het registratienummer van uw fiets op de website.
2.    Bewijs van eigendom. Dit kan bijvoorbeeld een fietssleutel, verzekeringsdocument of aankoopbewijs zijn. U moet kunnen bewijzen dat de fiets van u is.
3.    Een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, identiteitskaart of paspoort).

U heeft 4 weken de tijd om uw fiets op te halen. Het ophalen van uw fiets kost € 30,-. U moet dit bedrag betalen omdat het verwijderen, registreren en opslaan van uw fiets geld kost. Bij het fietsdepot kunt u alleen pinnen. Als u uw fiets niet binnen 4 weken ophaalt, wordt de gemeente eigenaar van de fiets. Uw fiets wordt dan verkocht of vernietigd.

Fout geparkeerde scooters en bromfietsen kunnen een bekeuring krijgen. Dit gebeurt via het kenteken. Deze voertuigen worden niet naar een fietsdepot gebracht.

Uw fiets, scooter of bromfiets mag maximaal 2 weken onafgebroken in de stallingen en parkeervakken staan. Het gaat om de locaties bij het station en de stalling Regentesseplantsoen, aan het begin van de Kleiweg. Daarna heeft de eigenaar nog 2 dagen om zijn fiets of scooter/bromfiets weg te halen. Anders voert de gemeente de fiets af naar het fietsdepot of wordt er een bekeuring gegeven. 

U kunt hiervoor een melding openbaar gebied maken.

Goejanverwelledijk 10, Gouda
Nu gesloten. Morgen open van 19.00 tot 21.00 uur.

Zie ook