Overige hulp bij vervoer

Wilt u ondanks uw beperking blijven fietsen of autorijden, dan kunt u uw fiets of auto laten aanpassen. Hiervoor kunt u misschien van de gemeente een vergoeding krijgen. Maak hiervoor een melding via onderstaande knoppen.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Melding maken

Ga verder zonder in te loggen en vul uw gegevens in.

Melding maken

Er zijn veel mogelijkheden om een auto aan te passen als u een beperking heeft. Een voorbeeld is een auto waarbij u met uw handen remt en gas geeft. Op de Hulpmiddelenwijzer staan meer voorbeelden van aanpassingen aan uw auto. Op de Goudawijzer vindt u meer informatie over aangepast autorijden.

Lukt het u zelf niet om een oplossing voor uw auto te vinden zodat u ondanks uw beperking kunt blijven autorijden? Dan kan de gemeente u misschien helpen. Maak hiervoor een melding via bovenstaande knoppen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw eigen fiets aan te passen, bijvoorbeeld met steunwielen. Of misschien heeft u een speciale aangepaste fiets nodig, bijvoorbeeld een driewielfiets. Op de Hulpmiddelenwijzer staan alle mogelijkheden. Op de Goudawijzer vindt u meer informatie over aangepast fietsen.

Lukt het u zelf niet om een oplossing voor uw fiets te vinden zodat u ondanks uw beperking kunt blijven fietsen? Dan kan de gemeente u misschien helpen. Maak hiervoor een melding via bovenstaande knoppen.

Nadat u melding gemaakt heeft, gaat deze eerst naar een toegangsmedewerker. Deze bekijkt of uw melding spoed heeft en welk team u het beste kan helpen. Het kan zijn dat we u nog bellen voor meer informatie. Hierna sturen we uw melding door naar de afdeling die u gaat helpen.

Een Wmo-consulent neemt contact met u op om een afspraak met u te maken voor een gesprek. Kijk voor meer informatie op de pagina Melding zorgvraag.

Heeft u een vraag over woningaanpassingen? Bel dan tussen 8.00 uur en 17.00 uur naar telefoonnummer 14 0182 of stuur een e-mail naar gemeente@gouda.nl. U kunt ook langskomen in het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1. Maak hiervoor een afspraak via het telefoonnummer 14 0182.