Woningaanpassing

Met aanpassingen in uw woning zorgt u ervoor dat u prettig en veilig in uw eigen huis kunt blijven wonen. Ook als u ouder wordt of een beperking heeft. In sommige gevallen kunt u een vergoeding van de gemeente krijgen voor de aanpassingen aan uw woning.

Meld uw zorgvraag over een vergoeding voor de aanpassing aan uw huis via onderstaande knoppen.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Melding maken

Nadat u melding gemaakt heeft, gaat deze eerst naar een toegangsmedewerker. Deze bekijkt of uw melding spoed heeft en welk team u het beste kan helpen. Het kan zijn dat we u nog bellen voor meer informatie. Hierna sturen we uw melding door naar de afdeling die u gaat helpen.

Een Wmo-consulent neemt contact met u op om een afspraak met u te maken voor een gesprek. Kijk voor meer informatie op de pagina Melding zorgvraag.

Er zijn 2 soorten woningaanpassingen. Ten 1e aanpassingen die in uw woning gemonteerd worden, bijvoorbeeld een douchezitje aan de muur, een traplift of een wandbeugel naast het toilet. Ten 2e losse hulpmiddelen die u in uw woning gebruikt. Dat is bijvoorbeeld een losse douchestoel die u kunt gebruiken om zittend te douchen. Lees meer over aanpassingen aan uw woning.

In sommige gevallen kunt u een vergoeding krijgen als u door uw beperking moet verhuizen. Bel hiervoor naar telefoonnummer 14 0182 of stuur een mail naar gemeente@gouda.nl. 

Woningaanpassingen zoals een douchestoel die u maximaal 6 maanden nodig heeft, kunt u lenen bij de thuiszorgwinkel

 

Voor woningaanpassingen, die makkelijk te koop zijn, bijvoorbeeld bij een bouwmarkt, krijgt u geen vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan een wandbeugel of een verhoogd toilet.

Heeft u een vraag over woningaanpassingen? Bel dan tussen 8.00 uur en 17.00 uur naar telefoonnummer 14 0182 of stuur een e-mail naar gemeente@gouda.nl. U kunt ook langskomen in het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1. Maak hiervoor een afspraak via het telefoonnummer 14 0182.