Cees

Projectleider

Over Cees

Cees is gepassioneerd over zijn werk bij de gemeente Gouda. Als projectleider begeleidt hij mooie en diverse projecten: “Van het renoveren van kinderspeelplaatsen tot complexere projecten waarbij ik schakel tussen interne afdelingen en inwoners. Gouda is een oude stad met een rijke geschiedenis; haal je een steen uit de grond dan staat onze archeoloog al meteen mee te kijken en soms komen we ook de trieste herinneringen tegen van de Tweede Wereldoorlog in de vorm van niet gesprongen explosieven.”

Ik vind het vooral leuk om uitdagende projecten te doen. Daar krijg ik energie van

“Ik vind het vooral leuk om uitdagende projecten doen. Mijn uitdaging is om vanuit chaos structuur te creëren en het projectproces op te starten. Daar krijg ik energie van. Daarnaast coach en help ik ook 7 andere projectleiders. Dat is een ontzettend mooie kant van mijn baan. Ik help ze bij vraagstukken, vertel hoe de hazen lopen, hoe je een gesprek met externe partijen voert en nog veel meer. Ik vind het belangrijk dat ze zelf leren nadenken en ervaren. Als het een keer misgaat ben ik er om het op te vangen. Fouten mag je hier maken daar leer je van. Ik heb er geen dagtaak aan, maar ze kunnen wel op mij terugvallen.”

Thuiswerken

Sinds corona heeft het thuiswerken ook in Gouda een vlucht genomen: “Ik werk 3 dagen thuis en 2 dagen in het Huis van de Stad. En dat is prima te doen omdat de ICT hier goed op orde is. Zo heb ik bijvoorbeeld een Chromebook gekregen en een telefoon, die ik trouwens ook privé mag gebruiken. Maar ook een goede bureaustoel en andere hulpmiddelen zijn makkelijk aan te vragen en worden thuisbezorgd.” Het werken in het Huis van de Stad gaat als vanzelf, het is een open gebouw en heel transparant waardoor je makkelijk contacten legt. Het maakt eigenlijk niet uit waar je je werkplek kiest.

Voor Gouda

Ook de relatie met andere afdelingen vindt Cees plezierig: “Er is een open mentaliteit, iedereen wil graag helpen. Er zijn natuurlijk procedures en die proberen we altijd te volgen; maar als het niet anders kan, kleuren we ook buiten de lijntjes. Samen willen we het zo goed mogelijk voor Gouda doen.”

In zijn werk heeft Cees veel contact met inwoners: “Het valt me op dat het kennisniveau van de gemiddelde Gouwenaars heel hoog is. Ze weten goed waar ze over praten, je staat soms op gelijk niveau. Ze kunnen enorm gemotiveerd en betrokken zijn bij hun eigen straat en wijk. Dan is het de kunst om te zorgen dat je schakelt met externe partijen om de extra inhoudelijke vakkennis te krijgen of in te huren. Dat vind ik een leuke kant van mijn werk.”