Fatima

Senior werk en financiën

Over Fatima

Fatima werkt als senior bij de afdeling Werk en Financiën. Ze coacht en stuurt collega’s aan, bijvoorbeeld schuldhulpverleners en debiteurenmedewerkers. Haar teams helpen onder andere inwoners met schulden en zorgen ervoor dat uitkeringen bij de juiste mensen terechtkomen. Sinds begin 2021 werkt Gouda binnen het Sociaal Domein integraal, dat wil zeggen dat er voor inwoners 1 ingang is en ze niet van het kastje naar de muur worden gestuurd. Fatima vindt het contact met de andere senioren heel belangrijk, zodat de inwoners goed geholpen worden. Ook de samenwerking met de ketenpartners is waardevol en verloopt goed.

Meedenken met en je mening geven wordt hier gewaardeerd

Bewuste keuze

Fatima heeft bewust gekozen voor Gouda, omdat er korte lijnen zijn met bestuur en management en je daardoor meer resultaat kunt bereiken. Ook de goede contacten met betrokken maatschappelijke organisaties en ketenpartners dragen hier aan bij. Fatima: “Gouda luistert goed naar de speciale behoeftes in de stad. Meedenken met en je mening geven wordt hier gewaardeerd. Zo hebben we zelf een communicatiecampagne over schuldhulpverlening bedacht om meer klanten te bereiken met financiële problemen. Ik loop weleens door de stad en vind het dan mooi om de posters te zien die we zelf hebben ontwikkeld.”

Persoonlijke aandacht

Ook waardeert Fatima de persoonlijke aandacht voor de medewerkers en de opleidingsmogelijkheden. “Senioren hebben bijvoorbeeld een MD-traject gevolgd en er is voor alle medewerkers een persoonlijk ontwikkelbudget. Het geld kun je naar eigen inzicht uitgeven. Ook de ICT is goed georganiseerd en qua digitalisering lopen we zelfs voor op andere gemeenten. Dat werkt ontzettend fijn.”  

Binnen het sociaal domein zijn de laatste jaren veel jonge mensen ingestroomd. “Heerlijk al die nieuwe enthousiaste collega’s met frisse blik, leergierigheid en enthousiasme. Heel fijn om mee samen te werken en een enorme verrijking voor de organisatie.”