Terug naar het overzicht

Dakloze mensen vanaf augustus opgevangen aan de Thijsselaan

Op de foto ziet u een persoon op een bankje liggen

In een vleugel van het pand aan de Thijsselaan 45 worden 10 tot 16 dak- en thuisloze mensen vanaf 1 augustus 2021 opgevangen. Zij worden begeleid door het Leger des Heils. Tijdens de coronapandemie is een groep dakloze mensen opgevangen in het Best Western Hotel in Gouda. Omdat het hotel steeds meer reguliere gasten ontvangt, is er een andere opvanglocatie nodig.

Aantal dakloze mensen gestegen

Tijdens de pandemie is het aantal dakloze mensen in regio Midden-Holland toegenomen. Vanwege de coronamaatregelen en hoge behoefte aan opvang, is er onvoldoende plek in de standaard opvanglocatie van het Leger des Heils. Wethouder Dijkstra: “Met deze nieuwe opvanglocatie kan de gemeente ervoor zorgen dat iedereen die dit nodig heeft opvang krijgt. We zijn blij dat er een pand beschikbaar is waar deze inwoners op korte termijn terecht kunnen.” Van 1 augustus 2021 tot in ieder geval 31 januari 2022 wordt er gebruik gemaakt van deze nieuwe opvanglocatie aan de Thijsselaan.

Begeleiding Leger des Heils

Dak- en thuisloze mensen kunnen zich melden bij het Centraal meldpunt dak- en thuislozen aan de Boelekade 1-3 in Gouda. De mensen die worden opgevangen aan de Thijsselaan zijn redelijk zelfstandig en worden begeleid door medewerkers van het Leger des Heils. Deze medewerkers komen verschillende keren per week langs voor persoonlijke begeleiding aan de bewoners. Daarnaast is er dagelijks woonbegeleiding aanwezig.

De desbetreffende vleugel aan de Thijsselaan wordt momenteel al bewoond door 29 deelnemers van afdeling ’t Veerhuis van het Leger des Heils. Voordat de dakloze mensen op 1 augustus hun intrek nemen, verhuizen de huidige bewoners tussen 13 en 15 juli 2021 naar de Livingstonelaan in Gouda. Dat pand is in de afgelopen periode grondig verbouwd.