Terug naar het overzicht

Een schoon Gouda ligt voor het oprapen!

Foto van het kindercollege van Gouda dat met hesjes van Blinkie aan schoonmaakt en poseert voor het Huis van de Stad.

Op 19 maart doet Gouda mee met de Landelijke Opschoondag. Op die dag ruimen we met elkaar zoveel mogelijk zwerfafval op zodat de stad op haar 750e verjaardag helemaal spic en span is. Iedere Gouwenaar kan een opschoonactie organiseren door een actie aan te maken via de website van Gouda750. U krijgt dan een grote schoonmaaktas met grijpers, vuilniszakken, handschoenen en natuurlijk een pak Goudse stroopwafels.

“We willen Gouda in 1 dag schoner dan ooit krijgen”, stelt wethouder Michel Klijmij-van der Laan. “Van de binnenstad tot de buitenwijken. De Landelijke Opschoondag is een heel laagdrempelige en feestelijke activiteit, waar iedere inwoner of organisatie aan mee kan doen. Samen de stad schoonmaken past perfect bij het motto van Gouda750: Geef Gouda door!”

Partijen slaan handen ineen

De schoonmaakactie op 19 maart is een Goudse samenwerking tussen de gemeente Gouda, Cyclus B.V., Programmateam Gouda750, de Brede School, Gouda Bruist, Woonpartners Midden Holland, Mozaïek Wonen en Kwadraad. Samen slaan ze de handen ineen met de landelijke organisatie van Nederland Schoon.

Geef Gouda door!

In 2022 vieren we dat het 750 jaar geleden is dat Graaf Floris V van Holland stadsrechten verleende aan Gouda. Een feest, leunend op de historie maar gericht op de toekomst. Gouda750 is voor iedereen, jong en oud, groot en klein, Gouwenaar en bezoeker. Gouda750 inspireert inwoners, bedrijven en instellingen om de stad nóg mooier en leuker te maken. Het motto van het feest is dan ook Geef Gouda door!

Foto: Astrid den Haan