Terug naar het overzicht

Energiecoaches gezocht

3 mensen die onderzoekend kijken naar een tablet in een huis dat niet af is. De muren zijn witte, vuile bakstenen en er lopen nog losse kabels en leidingen.

De gemeente Gouda wil graag de energietransitie aan iedereen uitleggen en voor iedereen bereikbaar maken. Daarom zijn er op dit moment 13 energiecoaches. Dit is een actieve en enthousiaste groep vrijwilligers die onze inwoners helpt om hun woning te verduurzamen. Wilt u ook energiecoach worden? Dat kan!

De energiecoach geeft bewoners inzicht in hun energiegebruik thuis. De coach leert Gouwenaren hoe zij geld kunnen besparen op energiekosten en comfortabel kunnen wonen. Ook geven de coaches inwoners advies over het isoleren van hun woning of over het gebruik van een andere warmte(bron) dan aardgas.

Wat bieden we een coach?

De gemeente Gouda biedt de vrijwilligers een training aan die hen opleidt tot energiecoach. Als vrijwilliger hoeft u geen technische achtergrond te hebben. De gemeente zorgt ervoor dat u straks genoeg technische kennis heeft om te coachen. Als energiecoach krijgt u een vrijwilligersvergoeding van € 15,- per uitgebracht advies.

Hoeveel tijd kost het?

U bepaalt zelf op welke dagen en tijdstippen u afspraken met bewoners maakt. Gemiddeld bent u 1 keer per 2 weken beschikbaar voor ongeveer 3 uur. Het is een voordeel als u naast Nederlands ook een andere taal spreekt.

Aanmelden

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een mail naar gemeente@gouda.nl of kijk op de website van Maak Gouda Duurzaam.

Foto: Astrid den Haan