Terug naar het overzicht

Ruim 300 bezoekers voor BinnenKijken bij Bedrijven

Deelnemers aan BinnenKijken bij Bedrijven voor het kantoor van het bedrijf STEF.

Van 13 tot en met 18 juni openden 100 bedrijven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen hun deuren voor werkzoekenden, zij-instromers, studenten en voor mensen die lang niet hebben kunnen werken. Zo kan iedereen die wil (en kan) werken kijken hoe dit dan zou zijn bij bedrijven naar keuze. Op dit moment zijn er meer banen dan personeel. Maar toch waren er 300 bezoekers bij BinnenKijken bij Bedrijven (BKBB). Veel bezoekers gingen dit jaar naar zorgorganisaties, horeca, de bibliotheek en technische bedrijven.

Kom maar op met die leuke job

Rob (51) uit Waddinxveen bezocht deze week meerdere bedrijven: “Voor mij is dit een kans om te kijken wat bij mij past. Ik ben maandag naar de horeca workshops op de Markt geweest en gisteren bij een technisch bedrijf. BKBB is heel laagdrempelig. Ik heb leuke gesprekken gehad en meer gezien dan wanneer ik op sollicitatie zou gaan. Dus kom maar op met die leuke job!”

Samenwerking

Projectleider Maya van Es kijkt heel tevreden terug op dit grote banenevenement: “Ik ben de werkgevers dankbaar voor de goede samenwerking. Bezoekers werden overal gastvrij ontvangen, kregen rondleidingen en een kijkje achter de schermen. Het bedrijf Dynamic Control Technology uit Bodegraven gaf bijvoorbeeld ontzettend leuke workshops waarbij de bezoekers echt aan de slag gingen met technisch werk!”

Meedoen in de maatschappij

Binnekijken bij Bedrijven bestaat om iedereen te betrekken bij en te motiveren voor werk. Want werken is ook meedoen in de maatschappij. Werkgevers zijn meer en meer bereid om werkzoekenden de tijd en ruimte te geven om hun plek te vinden. En zijn mensen er nog niet klaar voor? Het WerkgeversServicepunt werkt samen met het LeerwerkLoket en Regionaal Mobiliteitsteam. Via talenttesten, loopbaanbegeleiding en om- of bijscholingstrajecten ontdekken mensen waar hun talenten liggen en raken ze stap voor stap klaar voor die baan.

Nieuwe talenten ontmoeten

Ook voor Esther Holstein, HR adviseur van STEF Bodegraven, was het een geslaagde dag. “BKBB biedt ons de kans om onze passie en kennis te delen en nieuwe talenten te ontmoeten. We raden andere ondernemers aan: doe vooral mee met de volgende editie, zet je deuren open en maak er een leuk evenement van.”

Organisator WSP Midden-Holland geeft BinnenKijken bij Bedrijven een vervolg in 2023.

Foto: Pim Mul