Joël

Senior jurist

Over Joël

Joël werkt sinds kort bij gemeente Gouda. “Ik ben net verhuisd en heb een nieuwe baan, met beide ben ik heel blij. Soms komen goede dingen tegelijk.” Joël werkte al langer als jurist bij de overheid, eerst in een ander aandachtsgebied. “In Gouda werk ik als jurist in Openbare orde en veiligheid. Gouda is een compacte stad waar veel gebeurt. In die zin was ik snel ingewerkt in de nieuwe materie en ik heb heel prettige collega’s die me goed wegwijs hebben gemaakt.”

In Gouda is geen dag hetzelfde. Het dynamische karakter van de organisatie en van de stad spreekt me aan

Heel afwisselend

“Juridische puzzels in elkaar leggen vind ik leuk om te doen. Scherp zijn op de wetgeving, belangen van inwoners en organisaties meewegen, bestuur goed adviseren; alles moet in de puzzel passen.” Op het gebied van openbare orde en veiligheid valt een hoop te puzzelen bij de gemeente. Zo is Joël bijvoorbeeld betrokken bij vergunningen voor evenementen in de stad. “Verschillende wet- en regelgeving is daarop van toepassing en vaak zijn de wensen van de club die het evenement organiseert, anders dan die van de omwonenden.” Gouda is een dynamische stad, Joël merkt dit doordat zijn werk geen dag hetzelfde is: “Als adviseur werk ik in informele setting zowel dicht bij het bestuur als dat ik veel schakel met mijn directe collega’s. Dat maakt het heel afwisselend.”

Ruimte voor ontwikkeling

Joël zit op zijn plek bij gemeente Gouda, wat hij als een warm bad ervaart. “Je wordt hier niet in het diepe gegooid en tegelijkertijd heb je alle ruimte voor je ontwikkeling. Ik vind het ook goed dat het personeel daarin gestimuleerd wordt. Los van de vakinhoud wordt bijvoorbeeld gewerkt aan hoe we als collega’s naar buiten toe treden, hoe we service verlenen en omgaan met inwoners en organisaties.”